Marcelo hekelt spandoek en dankt Memphis en ploeggenoten voor steun

Reacties

Olympique Lyon-verdediger Marcelo is zondag op social media ingegaan op het beruchte spandoekincident van dinsdagavond. De voormalige verdediger van PSV ligt al langer onder vuur bij een deel van de Lyon-fans.

Marcelo hekelt spandoek en dankt Memphis en ploeggenoten voor steun
© Pro Shots

In de uitgebreide verklaring roept Marcelo eerst in herinnering dat hij een lange weg heeft afgelegd als voetballer. 'Ik kwam naar Olympique Lyon om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik heb altijd veel respect gehad voor deze club en ik werk keihard op het veld. Daarbij verwacht ik altijd de steun van de supporters.'

Dat laatste is niet altijd van toepassing. Na het gelijkspel van dinsdag tegen RB Leipzig dat voor de Fransen tot overwintering in de Champions League leidde, maakte een supporter zijn onvrede over Marcelo opnieuw kenbaar. Hij klom over de boarding en stond bij de achterlijn met een spandoek, met daarop het beeld van een ezel en de boodschap: Marcelo, verlaat de club.

Memphis Depay zag het spandoek en kwam als aanvoerder direct op voor zijn ploeggenoot. Hij rende naar de supporter en probeerde het doek weg te halen. 'Ik wil mijn teamgenoten bedanken voor de steun, en zeker de spelers die erbij waren toen het gebeurde', schrijft Marcelo, die al langer de kop van Jut is bij een deel van de Lyon-aanhang.

'Als Memphis onrecht ruikt of ziet, dan komt hij in actie'

'Sinds vorig jaar hebben leden van de Bad Gones-groep (de harde kern van Lyon, red.) het op mij voorzien en na het duel met Benfica ben ik zelfs bedreigd. Ik ben niet de eerste die een probleem heeft met deze groep. Ik kan hier dus niet over stil over zijn. Ik ben tegen beledigingen en racisme.'

'Misschien ben ik een dromer en verwacht ik heel veel van mensen die me in mijn ogen zouden moeten steunen. Ik geef toe dat ik een beetje verrast en zelfs teleurgesteld ben door deze groep.'

Franse media meldden eerder dat Marcelo door alle gebeurtenissen speelt met de gedachte om te vertrekken. De verdediger gaat hier in zijn verklaring niet op in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.