Marathonman Williams mist al vijf jaar geen competitiewedstrijd

Reacties

Wie naar de opstelling van Athletic Bilbao kijkt en de naam van Iñaki Williams ziet staan zal niet verwonderd opkijken. De 26-jarige aanvaller is al jaren een belangrijke kracht bij de Baskische club. Wie iets verder kijkt, ziet dat Williams vrijwel nooit een wedstrijd mist.

Marathonman Williams mist al vijf jaar geen competitiewedstrijd
© Pro Shots

Ook afgelopen zondag was Williams er weer bij, weliswaar als invaller tegen Atlético Madrid. De spits staat dit seizoen vrijwel altijd in de basis, maar ook hij mag weleens vanaf de bank beginnen. In deze jaargang miste Williams nog geen enkele wedstrijd. Het is bijna niet te geloven, maar in La Liga speelde Williams in 189 opeenvolgende wedstrijden mee.

De aanvaller van Athletic jaagt op een record van Jon Andoni Larrañaga, die tussen 1987 en 1992 in 202 competitieduels onafgebroken zijn opwachting maakte, als basisspeler of als wisselspeler. Williams moet de resterende zes wedstrijden van dit seizoen en de eerste acht van volgend seizoen meedoen om het record van Real Sociedad-speler Larrañaga in handen te krijgen. Na zondag is Williams in ieder geval Luis Arconada voorbij. Hij kwam tussen 1978 en 1983, tevens voor Sociedad, tot 188 duels op rij kwam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De laatste keer dat Williams niet meedeed in een wedstrijd was op 16 januari 2019, toen hij in de return van de achtste finale in het toernooi om de Copa del Rey tegen Sevilla negentig minuten op de bank bleef. Dat was ook direct de enige wedstrijd van dat seizoen waarin Williams helemaal niet in actie kwam.

Williams miste op 17 april 2016, meer dan vijf jaar geleden, voor het laatst een wedstrijd in La Liga. Toen had de aanvaller last van een bovenbeenblessure en was hij er tegen Málaga niet bij. Athletic won wel met 0-1. Sinds het seizoen 2016/17 is Williams steevast de speler met de meeste optredens in voor Athletic. Dit seizoen staat de teller op veertig en Williams kennende blijft het daar niet bij.

Bekijk hier al onze video's
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.