Falend Atlético Madrid legt de rode loper uit voor Barcelona

Atlético Madrid heeft de koppositie in La Liga op het spel gezet. De ploeg van Diego Simeone verloor zondagavond van Athletic de Bilbao en legt daarmee de rode loper uit voor Barcelona. Wanneer de manschappen van Ronald Koeman donderdag winnen van Granada, stijgt Barça naar de eerste plaats.

Athletic de Bilbao
2 - 1
Atlético Madrid

Barcelona zette eerder deze zondag Villarreal aan de kant (1-2) en voerde daarmee de druk op Atlético weer wat verder op. Simeone kon in Bilbao weer beschikken over Luis Suárez, Joao Félix en Thomas Lemar, die terugkeerden van blessures, maar het drietal begon verrassend genoeg op de bank. Vanaf die positie zagen zij de thuisploeg al in de achtste minuut op voorsprong komen. Uit een van richting veranderde voorzet kopte Álex Berenguer raak.

Atlético moest in de achtervolging, maar wist in de eerste helft niet bijster veel te creëren. Bilbao-doelman Unai Simón moest eigenlijk alleen ingrijpen bij een inzet van Yannick Ferreira Carrasco; een inzet van Ángel Correa ging maar net naast. Ondanks het gebrek aan kansen zag Simeone geen reden om bij de start van de tweede helft direct in te grijpen. Suárez, Félix en Lemar moesten geduldig zijn.

Met een uur op de klok kwam het drietal tegelijk binnen de lijnen. Atlético zocht automatisch direct meer de aanval en de gelijkmaker van Stefan Savic, een achterwaartse kopbal uit een hoekschop, viel dan ook niet onverdiend te noemen. Atlético wilde hierna meer, maar ging juist kopje onder. Vijf minuten voor tijd kopte Íñigo Martínez de 2-1 tegen de touwen en die klap kwamen de gasten niet meer te boven.

De nederlaag van Atlético betekent bijzonder goed nieuws voor Barcelona. De ploeg van Koeman heeft op het moment één wedstrijd minder gespeeld dan de koploper en werkt donderdag het inhaalduel met Granada af. Als Barcelona die wedstrijd wint, passeert het Atlético op de ranglijst. Op zaterdag 8 mei staat de kraker Barcelona - Atlético op het programma.