Marathonman Van Dijk 'zeer gelukkig' met bijzondere prestatie

Reacties

Virgil van Dijk sloot zondag het seizoen met een fijn gevoel af. De Nederlander maakte zijn vijfde goal van het seizoen in de met 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Newcastle United. Een fraaie afsluiter voor de Oranje-international, die het afgelopen seizoen geen minuut miste bij de Premier League-kampioen.

Marathonman Van Dijk 'zeer gelukkig' met bijzondere prestatie
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
1 - 3
Liverpool
Liverpool

'Het was niet zo lastig om ons te motiveren. We wilden vandaag allemaal nog een keer laten zien waarom wij de terechte kampioen zijn. We wisten dat het lastig zou worden en we maakten het onszelf ook meteen heel moeilijk, want we hebben daarna een geweldige tweede helft gespeeld. Het is fijn om het seizoen zo af te sluiten', sprak Van Dijk na de laatste speelronde van het Premier League-seizoen waarin Liverpool zich weer voor het eerst sinds 1990 tot kampioen kroonde.

Het aandeel van Van Dijk in dat kampioenschap was enorm. De verdediger miste geen enkele minuut en daarmee werd hij pas de vijfde speler die elke minuut speelde bij de Premier League-kampioen. Hij komt daarmee in een rijtje met Gary Pallister (1992/1993, Manchester United), John Terry (2014/2015, Chelsea), Wes Morgan (2015/2016, Leicester City) en César Azpilicueta (2016/2017, Chelsea). Met vijf kopgoals evenaarde hij bovendien het Nederlandse record van Jeroen Boere, die in het seizoen 1994/1995 ook vijf kopgoals maakte voor West Ham United.

'Een seizoen als nooit tevoren met geweldige herinneringen en prestaties. Ik voel me zeer gelukkig dat ik voor het tweede seizoen op rij alle 38 Premier League-wedstrijden heb kunnen spelen. Dit is alleen maar mogelijk dankzij de geweldige technische en medische staf. Speciale dank aan Chris Rohrbeck (fysiotherapeut) en Andreas Kornmayer hoofd fitness). Nu is het tijd om te reflecteren en te herstellen om volgend seizoen weer te knallen', sprak Van Dijk op social media zijn dank uit 

Van Dijk bepaalde meteen de doelstelling voor volgend seizoen: 'Dit seizoen is geweldig voor deze club en het moet ons motiveren om onze titel te verdedigen. Dat wordt heel moeilijk. Teams zullen beter worden en ons graag willen verslaan. We gaan ons weer focussen om het wedstrijd voor wedstrijd te bekijken en elke wedstrijd proberen te winnen. Precies zoals we het dit seizoen ook hebben gedaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.