Marathonman Pröpper start 2018 met remise

Brighton & Hove Albion is het kalenderjaar 2018 met een gelijkspel tegen AFC Bournemouth begonnen. Met vaste waarde Davy Pröpper, zoals gewoonlijk weer negentig minuten van de partij, werd in de slotfase een dure zege uit handen gegeven: 2-2.

Al na vijf minuten zorgde de Premier League-promovendus voor het eerste doelpunt van 2018. Reservedoelman Tim Krul zag vanaf de bank hoe José Izquierdo met een ogenschijnlijk schot Anthony Knockaert in stelling bracht. Vanuit een lastige hoek opende hij vervolgens de score: 1-0.

Het eerste doelpunt van 2018 in de Premier League

Na kansen voor beide ploegen kwam Bournemouth, dat zonder Nathan Aké aan het duel begon, na ruim een half uur op gelijke hoogte. Steve Cook torende bij een corner van Jordon Ibe boven iedereen uit en kopte fraai raak: 1-1. Ondanks kansen voor beide ploegen bleek dat ook de ruststand.

Net als in de eerste helft was het ook na de pauze snel raak voor Brighton. Na dom balverlies van Simon Francis kwam de bal uit een razendsnelle counter terecht bij Glenn Murray, voor wie het een koud kunstje was de 2-1 binnen te schieten. Opnieuw was de assist van de uiterst bedrijvige Izquierdo.

Met Aké als invaller ging Bournemouth op zoek naar de 2-2, maar kwamen de gasten aanvankelijk nog goed weg. Als Izqueirdo niet voor eigen succes was gegaan, had Pröpper het duel immers in het slot kunnen gooien. De Colombiaan mocht op doelman Asmir Begovic af, maar vergat zijn Nederlandse teamgenoot aan te spelen.

In de slotfase kreeg Brighton de rekening gepresenteerd voor die verkeerde inschatting van Izquierdo. Waar Ibe eerst nog de paal raakte, bleek een enorme scrimmage in de slotfase wel de aanleiding voor de gelijkmaker. Omdat ook Pröpper de bal niet weggewerkt kreeg, caramboleerde de bal via spits Callum Wilson in het doel. Vervolgens kreeg Pröpper ook nog een gele kaart, maar werd er niet meer gescoord. Brighton en Bournemouth zijn daardoor voorlopig twaalfde en elfde in Engeland, maar de afstand tot de gevarenzone is voor beide ploegen nog klein.

Pröpper stond ook maandag weer negentig minuten op het veld en miste daardoor nog steeds geen enkele minuut van het Premier League-seizoen. Lees in onderstaand artikel nog eens het interview met Pröpper uit de eindejaarsspecial van VI.