Mané terug bij Bayern: Tuchel verdedigt zijn speler

Reacties

Na een wedstrijd disciplinaire schorsing keert Sadio Mané terug bij Bayern München. De aanvaller deelde een klap uit aan teamgenoot Leroy Sané en miste daarna de competitiewedstrijd tegen 1899 Hoffenheim. Trainer Thomas Tuchel vertelde na die wedstrijd dat Mané tegen Manchester City er weer bij is.

Mané terug bij Bayern: Tuchel verdedigt zijn speler
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 1
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Na het heenduel in de Champions League ging het mis tussen Mané en Sané, die uit elkaar gehaald moesten worden in de kleedkamer. Uit de woorden van Tuchel valt te lezen dat de Duitse coach het liefst niet disciplinair had ingegrepen. 'Ik wil best zijn advocaat spelen en mijn hand in het vuur steken voor Sadio. Ik ken hem al jaren en ik heb niet het gevoel dat er iets blijft hangen na deze situatie.'

Tuchel denkt dat dit simpelweg nodig was in een lastig seizoen, na een lastige wedstrijd. 'Het voelde als een reinigende onweersbui. Daar hoort wat mij betreft een symbolische straf bij, maar regels en een gedragscode horen er nu eenmaal bij.' Bayern zit in ieder geval in zwaar weer. De laatste vijf duels leverden twee nederlagen en een remise op.

Onze analyse van Manchester City-Bayern München (3-0)

Ook tegen Hoffenheim ging het niet goed. Tuchel: 'Het was verre van hoe we het ons hadden voorgesteld. We speelden met weinig energie, tempo en overtuiging. Dit zag ik niet aankomen, want de voorbereiding was heel goed. Dat kunnen we blijkbaar niet overbrengen op het veld.'

Met dit resultaat en de returnwedstrijd tegen Man City voor de boeg vroeg de Duitse pers zich af of Tuchel met vrees toeleefde naar het tweede duel met de Engelse gigant. 'Zo denken wij niet. Als je in de auto stapt, denk je toch ook niet aan de ongevallenstatistieken? Nee, ik zit achter het stuur met vertrouwen en denk niet aan wat er kan gebeuren', is de beeldspraak van Tuchel treffend.

Door het puntenverlies van concurrent Borussia Dortmund behoudt Bayern zijn twee punten voorsprong in de Bundesliga. De vraag is of de koploper zich na woensdag volledig op de Bundesliga kan richten.

Bayern München
Bayern München
1 - 1
Manchester City
Manchester City
Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.