Mancini denkt na WK-deceptie met pijn terug aan gemiste strafschoppen

Reacties

Roberto Mancini predikt rust kort nadat Italië een gigantische dreun heeft geïncasseerd in de WK-kwalificatiereeks. Na een gelijkspel tegen Noord-Ierland (0-0) is de Europees kampioen veroordeeld tot de play-offs. De bondscoach heeft desondanks goede hoop op het alsnog bereiken van het WK.

Mancini denkt na WK-deceptie met pijn terug aan gemiste strafschoppen
© Pro Shots
Noord-Ierland
Noord-Ierland
0 - 0
Italië
Italië

Italië werd op de laatste speeldag in Groep C voorbijgestreefd door Zwitserland, dat nu wel direct geplaatst is voor het eindtoernooi in Qatar. De klap kwam hard aan bij Mancini, maar hij wilde de spelers die hem in de zomer nog aan EK-winst hielpen niet publiekelijk afvallen. 'We kunnen er nu niets meer aan doen. Op dit moment hebben we gewoon moeite te scoren, ook al zijn we dominant en hebben we veel balbezit. Noord-Ierland verdedigt massaal en voor ons is het nu lastig om dat soort tegenstanders stuk te spelen', analyseerde Mancini zo rustig mogelijk tegenover RAI Sport.

Waar heeft Italië het laten liggen in de groepsfase? Mancini denkt terug aan twee wedstrijden in het bijzonder: de twee remises tegen concurrent Zwitserland. 'Het is jammer dat het zover is gekomen. We hadden de groepswinst eerder veilig kunnen stellen. We moeten onze wapens weer hervinden. We hebben twee strafschoppen gemist in de beslissende wedstrijden. Dat toont wel aan dat we wel degelijk de kansen hebben gehad', aldus Mancini, die doelde op de gemiste strafschoppen van Jorginho, die zowel in Basel als Rome faalde vanaf elf meter tegen de Zwitsers.

Mancini probeert optimistisch te blijven met het oog op de play-offs. Hij spiegelde het Italiaanse volk op de avond van de deceptie nieuwe glorie voor: 'Nu moeten we ons gaan voorbereiden op de wedstrijden in maart en de play-offs vol vertrouwen ingaan. We gaan ons ticket voor het WK dan veiligstellen en hopelijk winnen we het toernooi ook.'

Er wordt op vrijdag 26 november in Zurich geloot voor de play-offs richting het WK. In de knock-outfase gaan twaalf landen strijden om drie tickets.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.