Manchester United-manager Ferguson vreest Hulk

Manchester United speelt dinsdag de heenwedstrijd tegen FC Porto in de kwartfinale van de Champions League. Manager Alex Ferguson vreest de fysieke kwaliteiten van de Portugezen en dan vooral die van spits Hulk. Bovendien kan Sir Alex wellicht niet beschikken over Rio Ferdinand en Anderson.

Manchester United-manager Ferguson vreest Hulk

'Fysiek is FC Porto ijzersterk', vertelt Ferguson aan de vooravond van het duel. 'Ze hebben veel dreiging, vooral van Hulk in de punt van de aanval. Hij is een zeer goede speler. In deze fase van de competitie zou het stompzinnig zijn om te denken dat het makkelijk gaat worden. We zullen vol gas moeten geven.'

De Schotse manager, die als eerste voor de tiende keer een kwartfinale speelt in het kampioenenbal, beschikt over een redelijk fitte selectie. Dimitar Berbatov zal zeker niet meedoen vanwege een enkelblessure. Maandag op de training ontbraken Rio Ferdinand en de Braziliaan Anderson. Beiden zijn met een blessure teruggekeerd van verplichtingen met hun nationale team.

Over de inzetbaarheid van Gary Neville en Ryan Giggs beslist Ferguson op het laatste moment. Afgelopen zondag speelden de veteranen nog negentig minuten tegen Aston Villa. Dat duel won Manchester United met 3-2. In blessuretijd maakte de zeventienjarige Federico Macheda de beslissende treffer. De Italiaanse aanvaller zit voor het duel met FC Porto bij de selectie.

'Ik kan het niet maken om hem buiten de selectie te laten', vertelt de Schot over Macheda. 'Zijn doelpunt heeft de club opgezweept. Tegen Aston Villa waren we breekbaar in defensief opzicht, maar we zijn wel ons eigen spel blijven spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen