Debutant Macheda bezorgt Man Utd de winst in extra tijd

Manchester United heeft zich knap teruggevochten van een 2-1 achterstand. Federico Macheda mocht zich matchwinner noemen. De zeventienjarige Italiaan scoorde in blessuretijd de 3-2.

Aston Villa kreeg de meeste kansen op Old Trafford, maar het was de thuisploeg die de leiding nam in de veertiende minuut. Na een foutieve terugspeelbal kreeg Man Utd een vrije trap in het strafschopgebied en Cristiano Ronaldo schoot deze hard in de kruising.

John Carew had beide ploegen na een half uur op gelijke hoogte gebracht en na een uur spelen waren de rollen omgedraaid. Gabriel Agbonlahor zette de bezoekers op aangeven van Carew zelfs op voorsprong met een rake kopbal. Edwin van der Sar kwam niet goed uit bij deze treffer.

De thuisclub kwam echter nog goed terug. Eerst maakte Ronaldo zijn tweede treffer vanaf de rand van het strafschopgebied en in de blessuretijd bekroonde Macheda zijn debuut met de winnende treffer. Kiko speelde zich goed vrij en krulde de bal om Villa-doelman Brad Friedel.

Na de thuiszege is Manchester United opnieuw koploper in de Premier League. De ploeg van manager Sir Alex Ferguson heeft één punt voorsprong op Liverpool én nog een wedstrijd tegoed. Aston Villa verloor zijn vierde wedstrijd op rij, maar is nog altijd vijfde.