'Manchester United is persoonlijk rond met gewenste topspits'

Reacties

Atalanta Bergamo zit erg hoog in de boom als het gaat om de vraagprijs voor Rasmus Højlund, maar Manchester United weigert de komst van de Deense aanvaller uit het hoofd te zetten. De Engelsen hebben inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met Højlund, weet The Athletic.

'Manchester United is persoonlijk rond met gewenste topspits'
© Pro Shots

Erik ten Hag wil graag een topspits voor zijn ploeg strikken en de twintigjarige Højlund staat bovenaan zijn verlanglijst. De aanvaller ging vorig jaar van Sturm Graz naar Atalanta en is inmiddels Deens international. In het shirt van de nationale ploeg staat hij na zes interlands al op zes goals. Voor Atalanta scoorde hij vorig seizoen tien keer.

Manchester United wil Højlund nu naar Engeland halen, maar Atalanta is niet de meest fijne onderhandelingspartner. Bij het begin van de window vroegen de Italianen doodleuk honderd miljoen euro. De vraagprijs schijnt te zijn verlaagd naar zeventig miljoen euro plus tien miljoen euro aan mogelijke bonussen. Dat is echter nog steeds veel te hoog voor Manchester United.

De Engelse recordkampioen stelde al een ruildeal voor. Atalanta zat echter niet te wachten op de komst van bijvoorbeeld Donny van de Beek of Fred. De clubs blijven met elkaar in gesprek, maar er zit nog wel een behoorlijk verschil tussen vraag en aanbod. Of een transfer er deze zomer van komt, blijft daardoor maar zeer de vraag.

Højlund wil in ieder geval graag naar Manchester United. The Athletic weet dat de zaakwaarnemer van de spits een akkoord heeft bereikt met de nummer drie van het afgelopen Premier League-seizoen over een meerjarig contract. Nu is het voor Højlund een kwestie van afwachten.

Manchester United haalde tot dusver alleen Mason Mount binnen als versterking voor aankomend seizoen. De middenvelder werd voor naar verluidt 65 miljoen euro, exclusief bonussen, overgenomen van Chelsea. De komst van André Onana als nieuwe keeper is een kwestie van tijd: hij wordt voor ongeveer vijftig miljoen euro plus bonussen gekocht van Internazionale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.