'Atalanta Bergamo accepteert Van de Beek niet als ruilmiddel'

Reacties

Een transfer van Rasmus Højlund naar Manchester United lijkt voor deze zomer een moeilijk verhaal te worden. Erik ten Hag ziet de aanvaller graag komen, maar Atalanta Bergamo voelt niets voor het plan van de Engelsen om United-spelers bij een deal te betrekken. Volgens The Athletic was onder anderen Donny van de Beek een kandidaat om hierbij gehaald te worden.

'Atalanta Bergamo accepteert Van de Beek niet als ruilmiddel'
© Pro Shots

Van de Beek (26) hoeft niet op een doorbraak bij Manchester United te rekenen en mag deze zomer vertrekken. Datzelfde geldt voor de Braziliaan Fred (30), een andere middenvelder met wie Ten Hag geen plannen heeft. De twee spelers zaten al niet bij de selectie voor de oefenwedstrijd die Manchester United woensdag in het Noorse Oslo speelde tegen Leeds United (2-0 winst).

'Van de Beek moet gewoon weg uit Engeland'

Ten Hag hoopt deze zomer een nieuwe topspits te kunnen verwelkomen en de twintigjarige Højlund staat bovenaan de verlanglijst. Atalanta Bergamo wil het Deense supertalent echter niet verkopen, tenzij daar de absolute hoofdprijs voor op tafel komt. Het probleem is dat Manchester United daar het geld niet voor heeft. Ten Hag heeft een bescheiden transferbudget van naar verluidt zo'n 117 miljoen euro gekregen en Mason Mount werd al voor 65 miljoen euro gekocht van Chelsea.

Er moet ook nog een nieuwe keeper komen (alle pijlen worden daarvoor gericht op André Onana) en dan blijven er dus niet veel miljoenen over. In een poging Højlund toch binnen te halen, is bij Atalanta voorgesteld om bijvoorbeeld Van de Beek of Fred naar Italië te laten gaan, zodat de transfersom naar beneden kon worden bij geschroefd. Atalanta heeft daar echter geen interesse in en laten weten dat het Højlund alleen voor cash only laat gaan.

Atalanta kocht Højlund een jaar geleden van het Oostenrijkse Sturm Graz, dat de aanvaller een paar maanden daarvoor had opgepikt bij FC Kopenhagen. Sturm Graz kocht Højlund in januari 2022 voor een kleine twee miljoen euro en verkocht hem een halfjaar later voor ruim zeventien miljoen euro.

Højlund maakte als speler van Atalanta zijn debuut in de Deense ploeg, waarvoor hij tot dusver zes keer scoorde in zes interlands, en was bij Atalanta goed voor zestien goals in 42 duels. Zijn contract in het noorden van Italië loopt nog vier jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.