Ten Hag trapt af met zege: Mount scoort nét niet bij zijn vuurdoop

Reacties

Erik ten Hag is de oefencampagne richting zijn tweede seizoen als manager van Manchester United begonnen met een overwinning op Leeds United. In Oslo waren de talenten Noam Emeran en Joe Hugill trefzeker: 2-0. Mason Mount maakte zijn eerste speelminuten in het rode shirt van zijn nieuwe werkgever.

Ten Hag trapt af met zege: Mount scoort nét niet bij zijn vuurdoop
© Pro Shots

United nam Mount vorige week voor naar verluidt 65 miljoen euro (exclusief bonussen) over van Chelsea en Ten Hag gunde de supporters woensdag direct een eerste glimp van de nieuwkomer. Mount maakte een gretige indruk en kwam ook erg dicht bij een goal bij zijn debuut. Nadat hij de bal veroverde van Jeremiah Mullen probeerde hij Kristoffer Klaesson te verschalken met een lob, maar de poging ging net over.

De eerste helft tussen Manchester United en het uit de Premier League gedegradeerde Leeds United kende verder niet bijster veel hoogtepunten. Voor het tweede bedrijf haalde Ten Hag zijn eerste elf naar de kant en bracht hij een volledig nieuw team binnen de lijnen. Tyrell Malacia en Donny van de Beek kwamen niet in actie: zij zaten allebei niet bij de wedstrijdselectie.

Bij Leeds United was Pascal Struijk wel van de partij, net als Dani van den Heuvel. De Nederlandse keeper stapte drie jaar geleden over van Ajax naar Leeds United en mocht woensdag de tweede helft keepen. De twintigjarige Van den Heuvel kreeg het echter niet voor elkaar om zijn doel schoon te houden.

Met een team vol jonkies haalde Manchester United de overwinning binnen. Emeran opende met een laag schot in de verre hoek de score en Hugill zorgde, na het ontlopen van de buitenspelval, voor de 2-0.

Volgende week speelt Manchester United zijn tweede oefenwedstrijd: dan is in het Schotse Edinburgh het Franse Olympique Lyon de tegenstander.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.