Grote versterking voor Ten Hag: Man Utd presenteert Mount

Reacties

De transfer van Mason Mount naar Manchester United is afgerond. De 24-jarige middenvelder komt voor naar verluidt zo'n 65 miljoen euro (exclusief bonussen) over van Chelsea, de club waar hij de opleiding doorliep.

Grote versterking voor Ten Hag: Man Utd presenteert Mount
© Pro Shots

Mount had nog een éénjarig contract bij Chelsea en onderhandelingen over een nieuwe verbintenis leverden vorig seizoen niets op. Met het aflopende contract was de 36-voudig Engels international een interessant transferdoelwit voor topclubs in de Premier League. United heeft de strijd om de veelzijdige middenvelder gewonnen.

Voor The Red Devils is Mount de eerste grote versterking op weg naar het nieuwe seizoen en voor de speler is het voor het eerst in zijn carrière dat hij Chelsea definitief verlaat. Mount deed als huurling ervaring op bij Vitesse en Derby County, waarna hij doorbrak op Stamford Bridge en een aandeel had in onder meer Champions League-winst in het seizoen 2020/21.

Door de komst van Mount heeft Erik ten Hag meer opties op het middenveld. De verwachting is dat de aankoop met Christian Eriksen moet gaan strijden om de plek links naast Casemiro, in de rug van aanvallende middenvelder Bruno Fernandes. Mount zou ook als nummer 10 kunnen spelen. Ten Hag liet Fernandes vorig seizoen al regelmatig als verkapte buitenspeler spelen.

Er waren meer clubs in de race voor Mason Mount: 

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.