'Manchester United heeft geen nieuwe nummer één nodig'

Reacties

Manchester United doet er goed aan om door te gaan met David de Gea, vindt Kasper Schmeichel. Met de Spanjaard heeft de club van Erik ten Hag al een 'topkeeper' in huis, terwijl een vervanger veel geld zou kosten.

'Manchester United heeft geen nieuwe nummer één nodig'
© Pro Shots

Manchester United en De Gea zijn met elkaar in gesprek over het verlengen van zijn aflopende contract, maar witte rook daarover is er nog niet. Schmeichel zou het wel weten als hij het voor het zeggen had. 'Ze hebben een ongelooflijke keeper en dienaar in huis', vertelt de huidige doelman van OGC Nice bij Sky Sports. 'Het is een ongelooflijke prestatie om twaalf jaar bij dezelfde club te spelen.'

Hoewel De Gea altijd het vertrouwen gekregen heeft, was er ook regelmatig kritiek. Dat was dit seizoen niet anders, omdat hij zo nu en dan de nodige fouten maakte. 'Hem is dit seizoen gevraagd om op een totaal andere manier te spelen dan hij gewend is', zegt Schmeichel. 'Mensen zien vaak de dingen die fout gaan, maar er gaan ook heel veel dingen goed. Over zijn keeperskwaliteiten is nooit discussie geweest, het is bijna schandalig hoe goed hij is.'

'Als Manchester United hem zou moeten vervangen, ga je rond de zestig miljoen pond betalen. Ze hebben al een keeper van wereldklasse die graag wil blijven, dus ik denk dat ze er wel uit zullen komen met hem. Ze hebben geen nieuwe nummer één nodig', zegt de oud-doelman van onder meer Leicester City.

Mocht dat onverhoopt niet lukken, dan heeft Manchester United met Dean Henderson nog een andere keeper onder contract staan. Henderson is dit seizoen verhuurd aan Nottingham Forest en ligt op Old Trafford nog vast tot de zomer van 2025.

Lees hier meer over de keuze die Ten Hag zal moeten maken: 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer David de Gea
Meer over David de Gea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.