Neville en Scholes reageren op 'disasterclass' van De Gea en Maguire

Reacties

Paul Scholes denkt dat Manchester United-manager Erik ten Hag na de uitschakeling tegen Sevilla in de Europa League weet wat hij in de transferzomer moet doen. The Mancunians worden na de nederlaag in Zuid-Spanje hard aangepakt door Britse media.

Neville en Scholes reageren op 'disasterclass' van De Gea en Maguire
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 0
Manchester United
Manchester United

'United crash out of Europe', schrijft The Daily Mail. 'Dismal United dumped out of Europa League', bericht The Guardian. 'De-sasterclass', kopt The Sun. De rapportcijfers in de regionale krant Manchester Evening News zijn nietsontziend. Alleen Antony kreeg een voldoende: 6.

David de Gea en Harry Maguire worden in negatief opzicht uitgelicht vanwege hun negatieve hoofdrollen bij de 1-0 en 3-0 van Sevilla. De Gea kreeg net als de al bij rust gewisselde Jadon Sancho een 2. Maguire ontving net als Anthony Martial en Aaron Wan-Bissaka een 3. Wout Weghorst kreeg voor zijn invalbeurt een 4.

Gary Neville reageerde op Twitter op de eerste tegengoal van United. 'Maguire zal weer bekritiseerd gaan worden, maar ik had die pass van De Gea ook heel niet prettig gevonden', schreef de voormalig captain van Manchester United. De Engelse topclub werd voor het zesde seizoen op rij in Europa uitgeschakeld door een Spaanse club: drie keer was Sevilla de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Les voor Ten Hag
Zijn oud-teamgenoot Paul Scholes was kritischer op Maguire. 'Schiet die bal gewoon weg', aldus Scholes over de wijze waarop Maguire de bal inleverde. 'Ik kan maar één centrale verdediger bedenken die de bal in zo'n positie in de voet wil en daar ook raad mee weet. Dan doel ik niet op Maguire. Maar De Gea moet ook zien dat er drie spelers op Maguire afkomen.'

Scholes was ook bepaald niet gelukkig over de rol van Sancho. 'Al in de eerste vijf minuten stuitert de bal drie keer van zijn voet. Ik ben een grote fan van die jongen, maar je moet er direct staat in dit soort duels. Maar meerdere jongens leverden niet. Dat is wel nodig in zo'n vijandige omgeving. De sfeer hier was heel indrukwekkend. Ten Hag weet nu ongetwijfeld wat er moet gebeuren, alleen al door naar de eerste twintig minuten te kijken. Hij heeft gewoonweg betere spelers nodig. Deze wedstrijd zal hem daarbij helpen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.