'Manchester United had Ronaldinho zo goed als binnen'

Reacties

Het had weinig gescheeld of Ronaldinho was in 2003 speler van Manchester United geweest. Dat heeft Paul Scholes onthuld bij BBC Radio 5.

'Manchester United had Ronaldinho zo goed als binnen'
© Pro Shots

De Braziliaan wekte op het WK 2002 al de aandacht met een schitterende goal tegen Engeland, maar bleef nog een jaar in Frankrijk bij Paris Saint-Germain. In 2003 leek hij dan toch de overstap naar de Premier League te maken. 'Ferguson had hem binnen. De club bereidde de presentatie al voor en er lag al een rugnummer voor hem klaar, maar ik denk dat hij op het allerlaatste moment van gedachten is veranderd en voor Barcelona heeft gekozen', blikt Scholes terug.

'Het was heel gek, want ik weet nog dat we allemaal heel enthousiast waren. Ronaldinho, wat een speler! We waren allemaal blij dat we met hem gingen spelen, hij zou iets speciaals aan ons team gaan toevoegen. Een beetje vergelijkbaar met wat Eric Cantona losmaakte. Maar hij kwam dus niet en een paar dagen later speelden we een oefenwedstrijd tegen uitgerekend Barcelona. Toen probeerden we hem allemaal te schoppen omdat hij niet voor ons getekend had.'

De rest is geschiedenis. Ronaldinho groeide bij Barcelona uit tot beste speler ter wereld en won onder Frank Rijkaard alles wat er te winnen viel. Manchester United besloot het geld voor Ronaldinho dan maar te besteden aan een achttienjarig talent van Sporting Portugal: Cristiano Ronaldo.

Het beste Manchester United sinds 2000
Het beste Barcelona sinds 2000
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.