Manchester United blijft op stoom en boekt derde zege onder Ten Hag

Manchester United heeft ook de derde oefenwedstrijd onder Erik ten Hag omgezet in een overwinning. Na de zeges op Liverpool (4-0) en Melbourne Victory (1-4) volgde dinsdagmiddag een 3-1 zege op Crystal Palace in Melbourne. Tyrell Malacia stond bijna tachtig minuten op het veld, terwijl Donny van de Beek meedeed in de tweede helft. Beide Nederlanders leverden een bijdrage aan een doelpunt.

Manchester United
3 - 1
Crystal Palace

Ten opzichte van het vorige duel met Melbourne Victory (1-4 zege) maakten David de Gea, Malacia en Marcus Rashford hun entree in de basis. Malacia kreeg de voorkeur boven Luke Shaw en beleefde daarmee zijn basisdebuut. De linksback was actief betrokken aan de linkerflank: door zowel ploeggenoten als tegenstanders werd hij opgezocht. In de zestiende minuut leverde Malacia een wezenlijke bijdrage aan het openingsdoelpunt.

Met zijn verkeerde rechterbeen verstuurde hij de bal door de lucht naar de vrijstaande Diogo Dalot, wiens messcherpe pass terechtkwam bij Anthony Martial. Vlak voor het doel nam Martial de bal aan met de borst en scoorde hij met het rechterbeen. Verder was het aantal kansen beperkt in de eerste helft. De Gea moest in de korte hoek redding brengen op een inzet van Malcolm Ebiowei; aan de overzijde schoot Harry Maguire kort voor de rust naast.

Diezelfde Maguire werd in het eerste kwartier bij ieder balcontact uitgefloten door de supporters van Manchester United in Australië. Hij bleef wel staan voor het tweede bedrijf; Ten Hag voerde slechts één wissel door in de pauze door Scott McTominay te vervangen voor Van de Beek. De Nederlandse middenvelder liet zich al na drie minuten gelden. Tussen de doelman en enkele verdedigers vond Van de Beek in het strafschopgebied de ruimte voor een pass aan Rashford, voor wie het een koud kunstje was om af te ronden.

Tien minuten na het doelpunt van Rashford tilde Sancho de marge naar drie. De buitenspeler werd tijdens een rappe counter voor het doel gezet door Martial en zorgde met een gedecideerd schot voor de 3-0. Met een knappe redding op een kopbal van Ademola Ola-Adebomi hield De Gea zijn doel schoon, maar uit de daaropvolgende corner kon Joel Ward raak koppen. De Gea, die samen met Malacia als enige sinds de aftrap nog op het veld stond, tastte mis in de benedenhoek.

Tien minuten voor tijd werd Malacia ook gewisseld. Veel talenten kregen dus de kans om zich te bewijzen, al bleef Tahith Chong op de bank. Aan de stand veranderde niets meer. Wel kwam er nog een rode kaart voor Manchester United. De negentienjarige invaller Will Fish liet de bal van zijn voet springen en trok vervolgens aan de noodrem om de doorgebroken Victor Akinwale van scoren af te houden. Hij moest zijn overtreding bekopen met een rode kaart, waardoor zijn invalbeurt nog geen twintig minuten duurde.