Manchester City pakt League Cup na absurd wisselmoment

Reacties

Manchester City heeft zondag beslag gelegd op de League Cup. The Citizens rekenden af met Chelsea na een strafschoppenserie. De wedstrijd zal de geschiedenis ingaan vanwege de weigering van Kepa Arrizabalaga om het bevel van Maurizio Sarri op te volgen om te worden gewisseld.

Manchester City pakt League Cup na absurd wisselmoment
Chelsea
Chelsea
ns
0 - 0
Manchester City
Manchester City

Manchester City en Chelsea kwamen elkaar twee weken geleden nog tegen in de Premier League en destijds boekten The Citizens een imponerende 6-0 zege. Mede vanwege dat resultaat staat Sarri hevig onder druk bij The Blues, waar de leiding vaak niet schroomt om in te grijpen in een sportief mindere periode.

'Sinds dat duel hadden we om de drie of vier dagen een wedstrijd, echt aan mijn ploeg heb ik dus niet kunnen werken', vertelde de Chelsea-manager vlak voor de aftrap op Wembley aan Engelse media. De Italiaan zorgde er in elk geval voor dat zijn defensie goed stond. Was het twee weken geleden al 4-0 na 25 minuten, deze keer bleven grote kansen voor Manchester City uit in de eerste helft.

De landskampioen koesterde meer balbezit en was wel dreigender, maar kon het overwicht niet omzetten in mogelijkheden omdat Chelsea de ruimtes klein hield. Een schaars hoogtepunt in de eerste helft was een schot van Sergio Agüero dat werd gekeerd door Kepa. Bij Manchester City stond Ederson trouwens onder de lat en niet de 'vaste' League Cup-doelman Arijanet Muric, die dit seizoen heel kort werd verhuurd aan NAC Breda.

Chelsea stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover, al rook het vlak voor rust aan een voorsprong. Nicolás Otamendi verraste bijna zijn eigen doelman Ederson met een kopbal en ontsnapte aan een eigen goal.

Een sfeervolle bedoening vlak voor de aftrap op Wembley.
Een sfeervolle bedoening vlak voor de aftrap op Wembley.

Ook na de hervatting nam Manchester City het heft in handen, al nam het overwicht langzaam maar zeker af. In de 56ste minuut rondde Agüero koelbloedig af, maar volgens de arbitrage stond de Argentijn buitenspel, een oordeel dat werd gedeeld door de VAR. Het was in elk geval zeer nipt.

Manchester City kreeg na de hervatting te maken met scherpe Chelsea-uitbraken. Eden Hazard was in zijn element en stond bijna aan de basis van de 1-0. N'Golo Kanté schoot echter over. Ook Ross Barkley en Pedro (na weer een fantastische actie van Hazard) stichtten gevaar. De laatste grootste mogelijkheid in de reguliere speeltijd was ook voor Chelsea: Ederson redde knap op een vrije trap van Willian.

Absurd moment
Chelsea ging gewoon met Kepa die reeks in. De Spanjaard oogde al een tijdje niet fit (kramp) en Sarri wilde hem dan ook wisselen. Vervanger Willy Caballero stond al klaar aan de lijn en de wissel leek aanstaande, ware het niet dat Kepa weigerde om het veld te verlaten. Tot ontsteltenis van Sarri, die zelfs dreigde om weg te lopen. Het zijn beelden die de komende tijd veelvuldig zullen worden herhaald.

In de penaltyserie ging het snel mis voor Chelsea: Jorginho zag zijn dramatische inzet worden gekeerd door Ederson. Ook Leroy Sané faalde even later. Kepa bokste de poging van de Duitser uit het doel, waardoor de stand weer in evenwicht was. Het mocht echter niet baten voor Chelsea, omdat David Luiz even later de paal raakte. Sterling velde het vonnis.

Voor Manchester City is het na de winst van het Community Shield (ook ten koste van Chelsea) al de tweede prijs van dit seizoen. De ploeg van Pep Guardiola is ook nog in de race voor de landstitel, Champions League en FA Cup.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.