Manchester City laat Laporte vertrekken, maar houdt poot stijf bij Ortega

Reacties

Er is veel interesse voor spelers van Manchester City, maar coach Pep Guardiola is niet van plan om zomaar iedereen te laten vertrekken. Volgens verschillende media zet City alles op alles om doelman Stefan Ortega niet te laten vertrekken naar Bayern München. Aymeric Laporte zou wel weggaan bij Manchester City.

Manchester City laat Laporte vertrekken, maar houdt poot stijf bij Ortega
© Pro Shots

De ploeg van Guardiola heeft volgens The Athletic een bod geaccepteerd van Al-Nassr voor Laporte. De Spanjaard, die afgelopen seizoen nauwelijks aan spelen toekwam, staat volgens het medium zelf ook open voor een avontuur in Saoedie-Arabië en dus lijkt een vertrek bij The Citizens een kwestie van tijd. Zeker ook omdat Manchester City deze zomer met Josko Gvardiol nog een nieuwe verdediger in huis haalde.

Ortega krijgt dan weer geen groen licht om te vertrekken naar Bayern München, vertelde Guardiola in een persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd om de Europese Super Cup tegen Sevilla. 'Hij is een heel belangrijke speler voor ons. Hem verliezen zou een probleem zijn', aldus de Spanjaard.

'Vanaf dag een heb ik gezegd dat ik hem een fantastische keeper vind. In de Bundesliga heeft hij laten zien dat hij belangrijke reddingen maakt in belangrijke wedstrijden. We willen hem echt niet verliezen. Daarnaast kunnen we twee weken voor het sluiten van de transfermarkt niet zomaar even een nieuwe keeper halen.'

Eerder zette Bayern München al in op Kepa en Bono, maar zij gingen naar Real Madrid en Al-Hilal. De Duitse club zou nu vol gaan voor Mike Maignan van AC Milan of Wojchiech Szczesny van Juventus om het keepersprobleem op te lossen. Yann Sommer vertrok deze zomer namelijk naar Internazionale en Manuel Neuer ligt er maanden uit met een blessure.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Aymeric Laporte
Meer over Aymeric Laporte
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.