Manchester City laat Cardiff kansloos en is weer koploper

Na een probleemloze avond tegen Cardiff City mag Manchester City zich weer koploper van de Premier League noemen. De ploeg van manager Pep Guardiola mag zich alleen aanrekenen dat er niet vaker gescoord werd in de totaal eenzijdige wedstrijd.

Manchester City
2 - 0
Cardiff City

City had slechts zes minuten nodig om het verschil te maken tegen Cardiff. Kevin De Bruyne schoot na een fraaie steekpass van Aymeric Laporte uit een zeer lastige hoek knap raak. Een doelpunt waar de arbitrage in ieder geval geen enkele schuld aan had gehad. Ongetwijfeld tot opluchting van Neil Warnock. De manager van Cardiff City schoot eerder deze week flink uit zijn slof na de nederlaag tegen Chelsea, die hij op het conto schreef van de in zijn ogen falende Engelse scheidsrechters.

In het Etihad Stadium kwam Cardiff er eigenlijk geen moment aan te pas. De club uit Wales creëerde voor rust geen enkele noemenswaardige kans, terwijl City ruim 75 procent balbezit had en regelmatig gevaar stichtte. De 2-0 op slag van rust was dan ook niet meer dan verdiend. Gabriel Jesus legde de bal met de borst perfect klaar voor Leroy Sané, wiens pegel doelman Neil Etheridge volstrekt kansloos liet.

Ook in de tweede helft was City heer en meester. Het liet daarbij zelf na om uit te lopen naar een zege met grote cijfers. Phil Foden stuitte op de lat én op Etheridge, die ook geweldig redde op een kopbal van Laporte. Hoewel de score niet verder opgevoerd werd, pakte City wel een eenvoudige overwinning. Daardoor heeft het na 32 duels weer één punt meer dan naaste concurrent Liverpool (80 om 79). Cardiff, waar Leandro Bacuna als invaller tien minuten meespeelde, blijft als nummer achttien in directe degradatienood.