Guardiola zwakt mythisch doel af en heeft slaapadvies voor Mendy

Reacties

Manchester City is dit seizoen nog in de race om alle mogelijke prijzen te winnen. De club legde al beslag op de Community Shield en de Carabao Cup en is nog kandidaat om landskampioen te worden, de FA Cup te veroveren en de Champions League te winnen. Manager Pep Guardiola kan zich echter bijna niet voorstellen dat zijn club vijf trofeeën pakt.

Guardiola zwakt mythisch doel af en heeft slaapadvies voor Mendy

'In een week tijd, of zelfs in drie dagen, kunnen we alle drie de overige prijzen zomaar verspelen', waarschuwt Guardiola. 'Waarom praten we over de quadruple terwijl er nog geen club in deze legendarische competitie geweest is die dat gepresteerd heeft?', aldus de trainer, die de Community Shield niet eens meerekent in zijn uitspraak.

'Liverpool slaagde er niet in, Sir Alex Ferguson haalde geen quadruple met Manchester United, het Chelsea van José Mourinho en het Arsenal van Arsène Wenger lukte het ook niet. Het is zó moeilijk, niemand heeft het ooit geflikt. Dus waarom zou het ons dan wel lukken?', vraagt Guardiola zich hardop af.

De manager van City zegt dat de spelers en supporters gerust mogen dromen van een slotfase die prijs na prijs oplevert. 'Ik ben niet de man die zegt wat ze moeten denken. Ik heb alleen tegen de spelers gezegd: denk nou niet te veel aan die quadruple, want we kunnen in een tijdsbestek van drie dagen alle kansen verspelen.'

Woensdag dient zich in de competitie de eerstvolgende test  aan voor Manchester City, als Cardiff City op bezoek komt. Sergio Agüero is er niet bij, net als Fabian Delph en de langer geblesseerde Claudio Bravo.

Mendy
Wie wél weer beschikbaar is, is Benjamin Mendy. De vleugelverdediger kwam sinds 11 november niet meer in actie door een knieblessure, maar is weer speelklaar. Of hij ook in actie komt, is echter de vraag. In de nacht van zaterdag op zondag werd Mendy namelijk gespot in het uitgaansleven van Manchester. Daar zou hij tot in de vroege uren in een nachtclub zijn geweest.

Guardiola zegt dat zijn spelers helemaal zelf moeten weten wat ze doen in hun eigen tijd, zolang het hun prestaties op het veld maar niet beïnvloedt. 'Ze zijn oud en wijs genoeg om te weten wat ze wel en niet moeten doen. Ik ben Benjamins vader niet. Ja, ik zou graag willen dat hij eerder zou gaan slapen, maar ik heb geen zeggenschap over spelers in dergelijke situaties.'

'Of dit soort dingen me tot waanzin drijft? Ach, nee. Ik ben een ontspannen man. Ik slaap goed 's nachts, al ziet dat er misschien niet zo uit', aldus Guardiola.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
32
2
4
95-23
+72
98
2
Liverpool
38
30
7
1
89-22
+67
97
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
'Liverpool heeft geluk van kampioen, maar ik zet mijn geld op City'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.