Manchester City blijft dankzij Agüero in race voor ongekende prijzenregen

Reacties

Manchester City heeft zich zaterdag zeer moeizaam geplaatst voor de laatste vier in het FA Cup-toernooi. De Engelse kampioen triomfeerde dankzij invaller Sergio Agüero op bezoek bij Swansea City.

Manchester City blijft dankzij Agüero in race voor ongekende prijzenregen
Swansea City
Swansea City
2 - 3
Manchester City
Manchester City

Door de dadendrang van Manchester City viel de afgelopen weken in Engeland steeds vaker het woord quadruple: waarmee wordt gerefereerd aan de jacht van The Citizens op vier prijzen. De League Cup werd enkele weken geleden al veroverd, in de competitie gaat de ploeg van Pep Guardiola aan de leiding, in de Champions League staat in de kwartfinale een confrontatie met Tottenham Hotspur op de rol na het op de pijnbank leggen van Schalke 04 en in het FA Cup-toernooi wachtte zaterdag een bezoek aan Swansea City.

De club uit Wales bezet de vijftiende plaats in het Championship en was dus de absolute underdog, zoals manager Graham Potter vooraf ook onderkende. 'Om City te verslaan moeten wij heel, heel goed zijn en moeten zij heel, heel slecht zijn. En dan hebben we ook nog een portie geluk nodig.’

Dat 'geluk' had Swansea City, waar Mike van der Hoorn aan de aftrap stond, in de eerste helft bij enkele hachelijke momenten voor het eigen doel. De ploeg van Potter speelde verder gewoon subliem tegen een zeer representatief elftal van Manchester City, hoewel Raheem Sterling en Agüero op de bank startten. Al in de twintigste minuut was het achtervolgen geblazen voor de miljoenenformatie. Fabian Delph beging een onhandige overtreding op Connor Roberts, waarna Matt Grimes de strafschop omzette in een doelpunt.

Pep Guardiola: na zaterdag nog steeds in de race voor de quadruple.
Pep Guardiola: na zaterdag nog steeds in de race voor de quadruple.

In de 28ste minuut incasseerden de bezoekers een volgende dreun. Na een Manchester City-achtige aanval die begon bij doelman Kristoffer Nordfeldt (ex-SC Heerenveen) rondde Bersant Celina zeer fraai af. De voormalige speler van FC Twente én Manchester City blonk sowieso uit.

Twee schoten op doel, twee goals: effectiviteit kon je Swansea City in de eerste helft niet ontzeggen. Na rust werd de thuisploeg logischerwijs ver naar achteren gedrukt door het aandringende Manchester City. Swansea City hield het lang vol, maar incasseerde halverwege de tweede helft de 2-1. Vanuit een lastige hoek schoot Bernardo Silva met de buitenkant van zijn linkervoet raak, op aangeven van de ingevallen Agüero.

Sterling, een andere invaller, had een groot aandeel in de 2-2. De aanvaller werd in het zestienmetergebied in de ogen van de arbiter onreglementair gestuit door Cameron Carter-Vickers, waardoor de bal op de stip ging. Agüero was met moeite succesvol vanaf elf meter: net toen hij afzette, gleed de Argentijn uit, via Nordfeldt ging de bal erin. De equipe van Guardiola wilde het niet aan laten komen op een verlenging en schroefde het tempo nog eens op. Het was andermaal Agüero die Swansea City in rouw dompelde. De Argentijn sloeg, mogelijk vanuit buitenspelpositie, toe met het hoofd na een splijtende voorzet van Bernardo Silva. De blessuretijd werd nog ontsierd door een supporter die het veld betrad. De onverlaat werd snel afgevoerd.

Zo blijft Manchester City in de race voor de quadruple, precies twintig jaar nadat stadgenoot Manchester United de treble veroverde (FA Cup, Premier League en Champions League). Eerder op de dag voegde Watford zich al bij de laatste vier in de strijd om de FA Cup. De andere kwartfinales zijn Wolverhampton Wanderers - Manchester United en Millwall - Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.