Watford als eerste naar halve finale dankzij gouden wissel

Andre Gray heeft Watford naar de halve finale van het FA Cup-toernooi geloodst. De invaller zorgde voor de overwinning op Crystal Palace.

Watford
Watford
2 - 1
Crystal Palace

Watford bereikte ooit één keer de finale van de strijd om de FA Cup, maar verloor deze in 1984 van Everton. In aanloop naar het duel met Crystal Palace gaf Heurelho Gomes aan te dromen van een afscheid op Wembley. De voormalige PSV-doelman speelt bij Watford de bekerwedstrijden en ook in de kwartfinale bewees hij zijn waarde.

Kort na rust voorkwam de 38-jarige Braziliaan met een uitstekende redding de gelijkmaker van de bezoekers, waar de Patrick van Aanholt ontbrak en Jairo Riedewald op de bank bleef. Watford was na een klein half uur op voorsprong gekomen via Étienne Capoue en in de 47ste minuut was Max Meyer dicht bij 1-1, maar Gomes voorkwam deze. Na ruim een uur werd het alsnog 1-1 door een treffer van Michy Batshuayi, die profiteerde van slecht uitverdedigen van de thuisclub.

De beslissing viel elf minuten voor tijd dankzij een gouden wissel van Javi Gracia. De manager van Watford, die Daryl Janmaat de hele wedstrijd op de bank hield, had twee minuten daarvoor Gray binnen de lijnen gebracht als vervanger van Will Hughes en kort daarna zorgde de invaller na een zeer fraaie pass van Roberto Pereyra voor 2-1.

Daar bleef het bij op Vicarage Road, waardoor Watford zich als eerste plaatste voor de halve finale van de strijd om de FA Cup. Zaterdag worden in dit toernooi nog Swansea City - Manchester City en Wolverhampton Wanderers - Manchester United afgewerkt, terwijl zondag Millwall - Brighton & Hove Albion op het programma staat.