Manchester City: de afgeschreven middenmoter is nu titelfavoriet

Manchester City heeft zijn geweldige reeks in de Premier League woensdagavond een vervolg geven. Burnley liep door een valse start eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan tegen de machine van Pep Guardiola, die hard op weg is naar een volgend kampioenschap.

Burnley
Burnley
0 - 2
Manchester City

Het moge duidelijk zijn: City is helemaal terug van weggeweest. The Citizens kenden een bedroevend begin van dit seizoen en stonden eind november zelfs op de negende plaats van de ranglijst. Guardiola bewaarde de rust, kreeg zijn ploeg weer aan het voetballen en geniet nu wekelijks van wat zijn spelers laten zien.

Ook tegen Burnley was er weer geen vuiltje aan de lucht voor City, dat in het zadel werd geholpen door Nick Pope. De doelman van de thuisploeg ging al vroeg in de wedstrijd in de fout en bood Gabriel Jesus een haast niet te missen kans. City zat daardoor direct op het juiste spoor en na een vlot lopende aanval zorgde Raheem Sterling voor de 0-2 ruststand. De assist bij de goal van Sterling kwam van Ilkay Gündogan, de laatste tijd in de vorm van zijn leven.

In de tweede helft bleef City heer en meester. Burnley (met Erik Pieters in de basis) kwam in een grote rondo terecht, maar verder dan een vanwege buitenspel afgekeurd doelpunt van Riyad Mahrez kwamen de bezoekers niet. Het bleef zo bij 0-2 en dat betekent ook dat City het achterin opnieuw dicht hield. De zege op Burnley was alweer de negende competitiezege op rij en in die serie kreeg City maar één tegengoal (1-3, bij Chelsea).

Aankomende zondag wacht er weer een serieuze test voor City, dat op bezoek gaat bij kampioen Liverpool. In deze vorm zal de ploeg van Guardiola in ieder geval vol vertrouwen naar Anfield afreizen.

Fulham
Fulham
0 - 2
Leicester City

Leicester City is een van de ploegen die zijn best doet om in het spoor van City te blijven en maakte woensdag geen fout bij Fulham. De hoofdrol op Craven Cottage was voor James Maddison, die in de eerste helft al twee assists op zijn naam schreef. In de laatste twaalf wedstrijden van Leicester is Maddison nu bij twaalf goals van zijn ploeg direct betrokken geweest (zes doelpunten, zes assists).

De eerste assist tegen Fulham was de mooiste. De voorzet van Maddison was perfect en Kelechi Iheanacho kopte raak. Bij de 0-2 bediende Maddison James Justin met een sliding, nadat hij daarvoor twee tegenstanders had uitgespeeld. Fulham, waar Kenny Tete de eerste helft meedeed, wist zich na rust niet meer terug in de wedstrijd te knokken.