Man City verlengt met talent dat Guardiola de sleutel aanreikte

Reacties

Manchester City heeft het contract van Rico Lewis verlengd. Het achttienjarige talent ligt nu vast tot de zomer van 2028.

Man City verlengt met talent dat Guardiola de sleutel aanreikte
© Pro Shots

Op zijn achtste werd de in Bury geboren verdediger gescout voor de jeugdopleiding van Manchester City. Hij doorliep de diverse jeugdelftallen en maakte een jaar en twee dagen geleden zijn debuut in het eerste elftal tegen AFC Bournemouth, toen hij acht minuten voor tijd inviel voor Kyle Walker.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Inmiddels heeft Lewis 24 optredens voor Manchester City op zijn naam staan. Elf keer mocht hij in de basis beginnen tijdens een Premier League-wedstrijd, waaronder de eerste wedstrijd van het huidige seizoen. Lewis deed een kleine tachtig minuten mee in de ruime zege op promovendus Burnley.

Eind vorig seizoen vertelde Guardiola nog dat Manchester City de titel te danken had aan Lewis:

'Weten dat ik hier tot 2028 blijf, is fantastisch', reageerde Lewis via de clubkanalen. 'Ik kan niet wachten om mezelf te blijven verbeteren.' Voetbaldirecteur Txiki Begiristain is eveneens verheugd met de verlenging. 'Rico is een intelligente voetballer, is al zeer volwassen en zeer betrouwbaar. Hij absorbeert elk stukje informatie dat Pep (Guardiola, red.) hem geeft, wat heel bijzonder is voor een speler van zijn leeftijd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.