Man Utd-aanvallers laten zich direct zien bij Engeland

Engeland heeft Australië eenvoudig opzij gezet in een oefeninterland in aanloop naar het EK: 2-1. Bondscoach Roy Hodgson zal tevreden hebben geconstateerd dat ook aanvallers Marcus Rashford en Wayne Rooney hun vizier op scherp hebben staan ruim twee weken voor de start van het eindtoernooi in Frankrijk.

Tegen Turkije (2-1 zege, zondag) ontbraken de spelers van Manchester United nog vanwege de FA Cup-finale van een dag eerder. Rashford liet zich tegen Australië echter direct zien. Het begrip podiumvrees is onbekend voor de achttienjarige aanvaller, zo bewees hij andermaal. Eerder dit seizoen scoorde hij direct twee keer bij zijn eerste wedstrijd in de hoofdmacht van The Mancunians en bij zijn competitiedebuut. Bij zijn eerste optreden voor The Three Lions had de debutant amper twee minuten nodig om te scoren.

Uit een van richting veranderde voorzet van Raheem Sterling nam de jongeling de bal direct op zijn slof en het was ook direct raak: 1-0. Engeland consolideerde de voorsprong en had Wayne Rooney nodig om de score verder uit te breiden. De invaller kwam direct na rust binnen de lijnen en tekende in de 55ste minuut voor de 2-0. Opvallend genoeg fungeerde Rooney vrijdagavond als aanvaller. Dat terwijl hij bij Manchester United in de eindfase van het seizoen veelvuldig op het middenveld terug te vinden was.

Zo kan Hodgson nog flink puzzelen in aanloop naar het EK, waar Engeland in de groepsfase Slowakije, Wales en Rusland treft. Het luxeprobleem van de keuzeheer komt met name in de aanvalslinie tot uiting. Premier League-topscorer Harry Kane scoorde tegen Turkije nog, maar bleef vrijdagavond heel de wedstrijd op de bank. Leicester City-goalgetter Jamie Vardy was tegen de Turken eveneens trefzeker, alleen ontbrak tegen Australië vanwege zijn bruiloft. Daniel Sturridge zit bij de voorselectie, maar is momenteel wel geblesseerd.

De zege van de Engelsen kwam tegen Australië nog even in gevaar, maar niet door toedoen van de bezoekers. Eric Dier kopte de bal ongelukkig voorbij zijn eigen doelman Fraser Forster. De schade liep echter niet verder op, waardoor Engeland wederom een zege boekte.