Sturridge ook in aanloop naar EK niet blessurevrij

Reacties

Blessureleed blijft Daniel Sturridge achtervolgen. De 26-jarige spits van Liverpool moest woensdag de training van de Engelse nationale ploeg laten schieten. Het zorgt ervoor dat zijn EK-kansen door twijfels worden omgeven.

Sturridge ook in aanloop naar EK niet blessurevrij

Roy Hodgson sprak eerder deze maand nog de hoop uit dat Sturridge na al zijn fysieke ongemakken topfit aan de aftrap van het EK zou verschijnen. De bondscoach van Engeland liet doorschemeren de clubtopscorer van Liverpool alleen dan als een serieuze kandidaat voor zijn selectie te beschouwen.

Sturridge was de laatste maanden juist gevrijwaard gebleven van blessures. Negen van zijn dertien doelpunten voor Liverpool maakte de zeventienvoudig international dan ook in 2016, waaronder eentje in de Europa League-finale tegen Sevilla (1-3). Daarmee leek een ticket voor het EK binnen.

De concurrentie om de spitsposities is echter dusdanig stevig dat Hodgson er bij enige twijfel over de fitheid van Sturridge niet voor zal terugdeinzen hem thuis te laten. Met Harry Kane, Jamie Vardy, Wayne Rooney en Manchester United-talent Marcus Rashford zijn er voldoende alternatieven.

Het oefenduel van vrijdag met Australië is wat dat betreft een belangrijke graadmeter. De verwachting is dat de achttienjarige Rashford dan in ieder geval de kans krijgt zich te laten zien aan Hodgson, die voor 31 mei nog drie spelers moet laten afvallen uit zijn 26-koppige voorselectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.