'Man Utd wilde transfersom Barça-aanwinst Roque verdubbelen'

Reacties

De toekomst van het Braziliaanse toptalent Vitor Roque ligt bij Barcelona. De achttienjarige spits werd woensdag vastgelegd door de Catalanen. Toch waren er nog meer kapers op de kust.

'Man Utd wilde transfersom Barça-aanwinst Roque verdubbelen'
© Pro Shots

André Cury sprak donderdag in de Charla Podcast over de deal die hij sloot met Barça. De agent diende als tussenpersoon bij de transfer. De Braziliaan liet zich opvallend open uit over de deal. Zo zouden meerdere Britse topclubs hebben geprobeerd om de transfer te kapen.

Dertig miljoen euro zou Barcelona hebben betaald voor Roque. Die transfersom kan nog oplopen tot 61 miljoen euro via bonussen. Een bedrag waar andere clubs ver overheen wilde gaan. ‘We hebben veel grotere aanbiedingen gehad. Tottenham Hotspur en Manchester United probeerden Barça te overrompelen. Dat ging inclusief salaris om bedragen van meer dan honderd miljoen euro. Ze wilden het bedrag zelfs verdubbelen’, openbaarde Cury.

‘Zijn carrièreplan is echter uitstekend uitgestippeld’, vervolgde de makelaar zijn betoog. Roque wilde maar naar een club en dat was Barcelona. ‘Heel bewust koos hij voor Barça. Het is ook niet het moment om naar geld te kijken. Daarvoor is het veel te vroeg in zijn carrière.’

Uiteindelijk tekende Roque voor acht seizoenen in Camp Nou. Hij sluit nog niet direct aan, want de spits wordt eerst nog een jaar uitgeleend aan Athlético Paranaense. Die club kocht Roque een jaar eerder nog. Toen betaalden de Brazilianen een bedrag van vierenhalf miljoen euro aan Cruzeiro.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.