Man Utd rondt onderzoek Greenwood af, beslissing aanstaande

Reacties

Manchester United heeft een uitgebreid statement geplaatst over de situatie van Mason Greenwood, die verdachte was in een verkrachtingszaak. Greenwood werd in februari vrijgesproken, maar Man Utd heeft ook zelf een onderzoek ingesteld. Binnenkort neemt de clubleiding een besluit over de toekomst van Greenwood bij de Engelse topclub.

Man Utd rondt onderzoek Greenwood af, beslissing aanstaande
© Pro Shots

Greenwood werd in januari 2022 opgepakt door de politie op verdenking van mishandeling en verkrachting. Ruim een jaar later werden alle klachten tegen de aanvaller ingetrokken. Manchester United besloot hem nog niet in genade aan te nemen, maar eerst een eigen onderzoek uit te voeren. Dat onderzoek is inmiddels afgerond.

In diverse Engelse media gaat rond dat de club van trainer Erik ten Hag heeft besloten Greenwood weer terug te laten keren in de selectie. United spreekt dat echter tegen. 'In tegenstelling tot wat in de media wordt gespeculeerd, is die beslissing nog niet genomen en wordt er momenteel intern intensief overlegd. De verantwoordelijkheid ligt uiteindelijk bij de Chief Executive Officer (Richard Arnold, red.).'

'De onderzoeksfase van ons onderzoek is nu voltooid en we bevinden ons in de laatste fase: het nemen van een beslissing over de toekomst van Mason.' De afgelopen maanden heeft Manchester United zeer secuur geprobeerd te werken, om zowel het vermeende slachtoffer, als Greenwood te beschermen. 'We hebben ook verantwoordelijkheden tegenover Mason als werknemer, als jongere die al sinds zijn zevende bij de club werkt, en als kersverse vader met een partner.'

Zodoende wordt de uitspraak van Manchester United snel verwacht. 'Zodra de beslissing is genomen, wordt deze gecommuniceerd en uitgelegd aan de interne en externe belanghebbenden van de club.' Eerder voerden enkele vrouwelijke Manchester United-fans nog protest tegen de mogelijke terugkeer van de buitenspeler.

Spelersprofiel

M. Greenwood


Geboortedatum:
1 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Bradford
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Getafe
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.