'Greenwood ontbreekt bij United: beslissing over toekomst volgt snel'

Reacties

Manchester United begint donderdag zonder Mason Greenwood aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De clubleiding heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van de 21-jarige aanvaller, die bij United nog over een tweejarig contract beschikt.

'Greenwood ontbreekt bij United: beslissing over toekomst volgt snel'
© Pro Shots

Manchester Evening News meldde vorige week dat Erik ten Hag op termijn over Greenwood hoopt te beschikken. De spits kwam sinds januari vorig jaar niet meer in actie, omdat hij werd verdacht van het mishandelen en verkrachten van zijn vriendin. Justitie heeft alle klachten laten vallen, maar dat wil niet zeggen dat Greenwood kan terugkeren alsof er niets is gebeurd.

Ook United startte een onderzoek, dat inmiddels 154 dagen in beslag neemt. Volgens The Athletic wil de club Greenwood in ieder geval onder contract houden. Dat betekent dat er geen onderhandelingen over een mogelijk vertrek op de planning staan en dat Greenwood binnenkort aansluit bij de ploeg van Ten Hag of elders op huurbasis aansluit.

Commerciële kant
Wat de situatie voor United gecompliceerd maakt, is de commerciële kant van het verhaal. Elke post op social media over Greenwood lokt felle reacties uit. Dat vormde ook een probleem voor Nike, dat de banden met de aanvaller verbrak. Binnen United zijn er ook mensen die vinden dat Greenwood, die op zesjarige leeftijd aansloot in de jeugdopleiding, een nieuwe kans verdient.

Ten Hag wacht voorlopig het onderzoek af, maar ziet puur op voetbalbasis toekomst in Greenwood. Naar verluidt klinkt de stem van de Nederlandse manager zwaar bij de Engelse grootmacht. Uiteindelijk moet CEO Richard Arnold samen met mede-eigenaar Joel Glazer de knoop doorhakken. Duidelijk is dat elk besluit van United onderwerp van discussie zal zijn. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.