Man Utd bloeit door pareltjes volledig op in rollercoasterduel, magische mijlpaal Vardy

Manchester United heeft zaterdag weer ruim gewonnen in de Premier League. Na een valse start tegen AFC Bournemouth werd de rug gerecht door de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Door de winstpartij wipt Man United voorlopig over Chelsea heen op de ranglijst en pakt het de belangrijke vierde plek in Engeland. Voor Leicester City was het dubbel feest na de overwinning op Crystal Palace.

Manchester United
5 - 2
AFC Bournemouth

Man United is na de hervatting van de competitie bezig aan een opmars en ontving dan ook met veel vertrouwen Bournemouth op Old Trafford. In de zestiende minuut ging het echter mis voor de thuisclub. Junior Stanislas zette eerst Harry Maguire te kijk op de achterlijn door hem te poorten, vervolgens klopte hij keeper David de Gea.

Lang had de thuisclub echter niet nodig om de boel recht te zetten. Kort achter elkaar scoorden Mason Greenwood en Marcus Rashford, laatstgenoemde deed dat tien minuten voor rust vanaf de stip na hands van verdediger Adam Smith. Het mooiste moment van de eerste helft moest toen nog komen, in de extra tijd krulde Anthony Martial de bal op schitterende wijze binnen.

Bournemouth leek rijp voor de slacht in de tweede helft, maar kwam met de ingevallen Arnaut Danjuma Groeneveld juist verrassend sterk uit de kleedkamer. Enkele seconden nadat Danjuma Groeneveld de paal had geraakt, werd scheidsrechter Mike Dean op de hoogte gesteld van een potentiële handsbal van Eric Bailly. De net ingevallen verdediger bleek uit de beelden inderdaad de bal op zijn arm te krijgen en zodoende kon Joshua King profiteren vanaf elf meter: 3-2.

Nathan Aké speelde de hele wedstrijd bij AFC Bournemouth.

Nu leek Bournemouth weer door te kunnen drukken, maar niets was minder waar. Man United kwam er mede door Greenwood weer bovenop. De achttienjarige aanvaller vond op rechts genoeg ruimte voor het schot en vuurde de bal tegendraads in de linkerhoek voor de zesde treffer van de middag. Toen Bruno Fernandes in de 59ste minuut binnenschoot uit een vrije trap, keerde de rust zowaar terug in dit knotsgekke duel.

In het laatste half uur werd niet meer gescoord, hoewel dat ook met de arbitrage te maken had. Een tweede goal van Rashford ging immers niet door wegens buitenspel. Dat moment in de 66ste minuut was alweer de derde goal die werd afgekeurd op Old Trafford. Danjuma Groeneveld werd eerder in de tweede helft al teruggefloten wegens buitenspel en in het eerste bedrijf ging een goal van David Brooks om die reden niet door.

Leicester City
3 - 0
Crystal Palace

Er wordt gejaagd op nummer drie Leicester, dat driemaal op rij punten verspeelde in de Premier League. Tegen Palace ging het in de eerste helft ook moeizaam, maar kort na rust volgde toch de voorsprong. Kelechi Ihaenacho kreeg een niet te missen kans van Youri Tielemans, van dichtbij schoof de spits de bal binnen.

Palace speelde in het King Power Stadium met een defensie die voor de helft uit Nederlanders bestond. Zowel Patrick van Aanholt als Jairo Riedewald kreeg een basisplaats van manager Roy Hodgson. Riedewald zat gedoucht en wel aan de kant toen Leicester diep in de tweede helft op een 2-0 voorsprong kwam. Mamadou Sakho ging pijnlijk in de fout door uit te glijden, waardoor Harvey Barnes de bal in alle vrijheid op Jamie Vardy kon spelen. Voor de spits was het vervolgens een koud kunstje om zijn honderdste doelpunt in de Premier League te maken. De Engelsman had daar 206 wedstrijden voor nodig. Vardy maakte zijn eigen party nog wat feestelijker door ook nog de 3-0 en dus doelpunt nummer 101 binnen te prikken in de extra tijd.

Door de overwinning houdt Leicester het eveneens winnende Man United op afstand, het verschil tussen de nummer drie en vier is drie punten. Chelsea kan zaterdagavond de vierde plek in de Premier League weer overnemen, Watford is om 21.00 uur de tegenstander.