Man Utd bekroont sublieme week, ontketende Jota pijnigt Krul

Reacties

Manchester United heeft zondag een belangrijke zege geboekt. Wolves dankte maar weer eens de man in vorm.

Man Utd bekroont sublieme week, ontketende Jota pijnigt Krul
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Watford
Watford

Omdat Manchester City voor twee jaar is uitgesloten van Champions League-deelname, heeft de strijd om de bovenste plekken in Engeland een nieuwe dimensie gekregen. Het zou immers zomaar kunnen dat de vijfde stek ook goed is voor plaatsing voor het miljoenenbal en voor die stek komen tal van ploegen in aanmerking. United kon door de zege van maandag, bij Chelsea werd er gewonnen, die stek veroveren bij een zege.

Uiteindelijk zou dat ook lukken, maar gemakkelijk ging het niet. In de beginfase kwam United goed weg toen Troy Deeney treuzelde na een misverstand tussen Victor Lindelöf en Harry Maguire. Zodoende kon Luke Shaw redding brengen.

In de 39ste minuut werd het 1-0. Doelman Ben Foster raakte Bruno Fernandes, die de penalty zelf in een goal omzette. Bij Sporting Portugal had de middenvelder al bewezen een specialist te zijn (zie tweet). Bij United lijkt het vraagstuk wie de eerste op de lijst strafschoppennemers is dus ook verleden tijd. Fernandes was aan de kant van de bezoekers voor rust bovendien de uitblinker. Het was daarom ook verdiend dat hij een einde maakte aan 235 doelpuntloze Premier League-minuten op Old Trafford.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Kort na rust leek Watford langszij te komen, maar de VAR gooide – niet voor het eerst dit weekend in Engeland – roet in het eten. Vlak voordat Deeney immers attent had binnengeprikt, had Craig Dawson immers de bal met zijn bovenarm verlengd.

Na die mentale opdoffer deelde Anthony Martial Watford de definitieve dreun uit. De Fransman miste in eerste instantie, maar draaide zichzelf vervolgens met een fraaie beweging vrij. De afronding met een stift was al even mooi: 2-0.

Het slotakkoord was voor de in de basis gestarte jongeling Mason Greenwood. Hij schoot de bal in het dak van het doel en United naar de vijfde plaats. Kort na zijn goal mocht Tahith Chong de maker van de 3-0 nog aflossen en was de Nederlander nog bijna trefzeker. Watford, dat met een inzet van Gerard Delofeu tegen het aluminium wel dicht bij een treffer was geweest, staat door de nederlaag nog steeds negentiende.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
3 - 0
Norwich City
Norwich City

Het thuisduel met de hekkensluiter draaide voor Wolves opnieuw uit op een duel waarin Diego Jota de hoofdrol vertolkte. De aanvaller maakte donderdag in de Europa League tijdens een 4-0 zege op Espanyol nog een hattrick en trof zondag na negentien minuten voor het eerst doel. Norwich deed in de beginfase nog leuk mee, maar keeper Tim Krul was kansloos toen Jota om zijn as draaide en binnenprikte.

Na een half uur moest Krul opnieuw de bal uit zijn net rapen na een treffer van de Portugees. De intikker betekende de 2-0, hetgeen mede door goed keeperswerk van Krul ook de ruststand zou zijn. Jota kan door zijn dubbelslag bogen op fraaie cijfers. Hij scoorde vijf keer in de laatste twee duels en acht keer in de laatste zeven optredens in eigen huis.

Vijf minuten in het tweede bedrijf rook Jota aan wéér een hattrick, maar zijn inzet stuiterde via de paal terug in het veld. Daar profiteerde Raul Jiménez van, want de spits liep de bal met meer geluk dan wijsheid in het doel. Daar bleef het bij, waardoor Wolves achtste is en nog mag dromen van plaatsing voor de Champions League. Voor Norwich lijkt het niet meer de vraag of degradatie zal volgen, maar wanneer.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
7
Wolverhampton Wanderers
38
15
14
9
51-40
+11
59
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.