Man United meldt zich na heerlijk voetbalgevecht naast Liverpool

Reacties

Manchester United heeft in dit seizoen al met heel wat kritiek te maken gekregen, maar presenteert zich nu toch echt als een titelkandidaat in de Premier League. Door de overwinning op Aston Villa van vrijdagavond staat de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer in punten gelijk met koploper Liverpool.

Man United meldt zich na heerlijk voetbalgevecht naast Liverpool
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Liverpool kwam in zijn laatste twee competitiewedstrijden niet verder dan twee punten en rolde daarmee de rode loper uit voor United, dat tegen Villa opnieuw zonder Donny van de Beek aantrad. De Nederlander slaagt er maar niet in om zich in het elftal te knokken en moest wederom op de bank plaatsnemen. Vanaf die positie zag hij een zeer aantrekkelijke wedstrijd, waarin de eerste kansen voor United waren. Namens Villa probeerde Anwar El Ghazi het een paar keer van afstand.

Vijf minuten voor rust werd het duel opengebroken door Anthony Martial. De aanvaller van United ontsnapte aan de aandacht van bewaker Tyrone Mings en stond op de juiste plek om uit een perfecte voorzet van Aaron Wan-Bissaka binnen te koppen. Het was een tegenvaller voor Villa, dit seizoen een van de verrassingen in de Premier League, en de bezoekers gingen in de tweede helft vol goede moed op zoek naar de gelijkmaker.

Anwar El Ghazi scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden voor Aston Villa en zorgde ook tegen Manchester United weer voor opwinding.
© Pro Shots
Anwar El Ghazi scoorde in de laatste drie competitiewedstrijden voor Aston Villa en zorgde ook tegen Manchester United weer voor opwinding.

Deze treffer werd ook gevonden. Matty Cash (over), Ollie Watkins (geweldige redding van David de Gea) en El Ghazi (naast) hadden al kansen gemist, voordat Grealish aan de linkerkant veel te veel vrijheid kreeg. De sterspeler van Villa leverde een voorzet af bij de tweede paal, waar Bertrand Traoré de verdiende 1-1 binnenschoot. Voor Traoré betekende het zijn derde competitietreffer van het seizoen.

Lang bleef de 1-1 tussenstand niet op het scorebord staan. Paul Pogba ging na een duel met Douglas Luiz naar de grond en er leek weliswaar niet veel aan de hand, maar de bal ging toch op de stip. De VAR zag dat de benen van de twee spelers elkaar inderdaad raakten, waardoor er niet werd ingegrepen en Bruno Fernandes kon scoren. Sinds zijn komst van Sporting Portugal in de winter van vorig jaar heeft Fernandes nu al negen penalty's benut voor United in de Premier League.

Na de nieuwe voorsprong was United nog steeds niet in veilige haven. Villa weigerde de handdoek in de ring te gooien en El Ghazi zorgde voor gevaar met een schot in de korte hoek, waar De Gea een antwoord op had. Aan de overkant schoot Pogba maar net naast en tikte Martínez een schot van Fernandes op de lat, terwijl Villa dichtbij kwam met kopballen van Watkins en Mings. Het heerlijke voetbalgevecht boeide zodoende van begin tot eind.

Villa slaagde er niet nog eens in om een achterstand weg te poetsen en dus gingen de punten naar United, dat naast Liverpool staat aan de top van de Premier League. Liverpool staat enkel dankzij een beter doelsaldo nog boven zijn aartsrivaal.

Poll (gesloten) Wie verovert de titel in de Premier League?
  • 63% Liverpool (2.104 stemmen)
  • 8% Manchester City (249 stemmen)
  • 16% Manchester United (538 stemmen)
  • 3% Chelsea (94 stemmen)
  • 6% Tottenham Hotspur (190 stemmen)
  • 4% Een andere club (141 stemmen)
Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.