Man United blijft treuzelen: De Gea inmiddels officieel werkloos

Reacties

De doelman met de meeste clean sheets in de clubhistorie van Manchester United is sinds vandaag werkloos. Het contract van David de Gea (32) liep op 30 juni af en is nog altijd niet verlengd. Ergens weggemoffeld onderin een persbericht liet United weten nog altijd in gesprek te zijn met de Spanjaard.

Man United blijft treuzelen: De Gea inmiddels officieel werkloos
© Pro Shots

De Gea had een optie in zijn aflopende contract om voor één seizoen te verlengen. Daarover leken beide partijen al lange tijd akkoord, maar de club lijkt de stekker uit die deal te hebben getrokken. United zou De Gea wel willen behouden, maar dan tegen een sterk gereduceerd salaris. De gesprekken daarover lopen nog, maar gaan niet erg soepel.

De Gea heeft een indrukwekkende staat van dienst in Manchester. Hij stond 545 keer onder de lat in een officiële wedstrijd en veroverde de afgelopen tien jaar acht hoofdprijzen met The Red Devils. Vier keer werd hij door de supporters van United verkozen tot Speler van het Jaar. Dit seizoen verbrak De Gea bovendien het historische record van Peter Schmeichel voor de meeste clean sheets in de clubhistorie.

Door die goede prestaties door de jaren heen en met name de interesse van Real Madrid, kreeg De Gea een steeds rianter salaris in Manchester. Nu de club van Erik ten Hag weer de Champions League in gaat, komt daar bovendien nog een schep bovenop. De Gea is zo één van de absolute grootverdieners.

United lijkt het niet te zien zitten om onder die voorwaarden met elkaar verder te gaan. Zeker na het seizoen dat de Spanjaard achter de rug heeft, waarin zijn tekortkomingen in de opbouw duidelijk aan het licht kwamen en De Gea ook een aantal houdbare ballen doorliet.

Nog altijd heeft United geen duidelijke beslissing genomen over De Gea's toekomst op Old Trafford. Al dat getreuzel heeft ertoe geleid dat de ervaren doelman nu officieel werkloos is. Ondertussen worden The Red Devils met een heel rijtje doelmannen in verbrand gebracht, waarbij de naam van Andre Onana het meeste valt.

'United kan met Onana grote stap gaan zetten'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.