Malacia imponeert bij Man Utd en krijgt het hoogste cijfer

Reacties

Tyrell Malacia heeft ruim een week voor de seizoenstart van Manchester United indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen Atlético Madrid. De kansen op een basisplaats van de ex-Feyenoorder in de openingswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion zijn gegroeid.

Malacia imponeert bij Man Utd en krijgt het hoogste cijfer
© Pro Shots

Malacia maakte in Oslo de negentig minuten vol tegen Atlético. Erik ten Hag kon ook niet beschikken over het belangrijkste alternatief voor de linksbackpositie. Luke Shaw ontbrak in de wedstrijdselectie, volgens Engelse media omdat hij ziek was. De 27-jarige Engelsman heeft nog acht dagen om weer helemaal fit te raken voor Brighton-thuis.

Het is nog maar zeer de vraag of Shaw – indien fit – start tegen Brighton. Verschillende Engelse United-watchers opperen Malacia te laten starten. De verslaggever van Manchester Evening News gaf de 22-jarige Nederlandse aanwinst zelfs het hoogste rapportcijfer na de 1-0 nederlaag tegen Atlético.

Malacia werd beloond met een 8. 'Sterk in balbezit en bleef koeltjes bij het onder de druk uit spelen. Hij verdient het om te starten tegen Brighton volgende week', luidde het complimenteuze bijschrift. Harry Maguire, Anthony Martial en invaller Christian Eriksen werden aangewezen als andere lichtpuntjes. Zij kregen alle drie een 7. Donny van de Beek moest het doen met een 6, nadat hij in de 69ste minuut was ingevallen. 'Speelde als aanvallende middenvelder op zijn favoriete positie, maar kwam niet vaak genoeg aan de bal ondanks een paar goede loopacties', was het oordeel.

United heeft nog één oefenduel te gaan voor de competitiestart. Op Old Trafford is zondag Rayo Vallecano te gast. Waarschijnlijk krijgt de van Ajax overgekomen Lisandro Martínez dan voor het eerst speeltijd.

Premier League-programma Manchester United


Zo 7 aug. 2022

Za 13 aug. 2022

Ma 22 aug. 2022

Za 27 aug. 2022

Do 1 sep. 2022

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.