Makaay brengt Celtic nederlaag toe

In de Bundesliga begint hij op stoom te komen, in de Champions League heeft Makaay de criticasters de mond gesnoerd. Celtic was het slachtoffer (2-1). Anderlecht begon met een nederlaag.

Celtic was geplaagd door blessures. Maar in het Olympia Stadion deerden de personele problemen de Schotse kampioen niet. Bayern München keek halverwege de tweede helft onverwacht, maar niet onverdiend tegen een achterstand aan. Alan Thompson was de maker van de 0-1, via een fraaie kopbal.

Roy Makaay was er verantwoordelijk dat de Duitse formatie met een overwinning begon. De Nederlandse international bracht met een schitterende volley de wedstrijd in evenwicht. Bij de winnende treffer, vier minuten voor tijd, kreeg hij de hulp van Celtic-doelman Magnus Hedman, die een voorzet van de aanvaller verkeerd inschatte en door deze blunder een Schots punt uit handen gaf.

Anderlecht begon het nieuwe Champions League-avontuur met een nederlaag. Bij Olympique Lyon ging de ploeg van Hugo Broos met 1-0 onderuit. Een strafschop halverwege de eerste helft was de scherprechter. Anderlecht-keeper Zitka ging in de fout bij Sidney Govou en kon bij de penalty van Juninho Pernambuco zijn fout niet goedmaken.