Mak Arsenal wel erg genadig voor Leicester en Tottenham

Arsenal heeft in het duel met Swansea City verzuimd te profiteren van het puntenverlies van lijstaanvoerder Leicester City en nummer twee Tottenham Hotspur. The Foxes bleven dinsdagavond steken op een 2-2 gelijkspel en Tottenham verloor een dag later van West Ham United (1-0), maar ook The Gunners gingen woensdagavond onderuit: 1-2.

Dat resultaat volgde voor de Londenaren op de 3-2 nederlaag tegen Manchester United van afgelopen weekend. Toen begon Joel Campbell nog op de bank, en bleef daar de volledige negentig minuten, maar voor het duel met de Welshmen stelde manager Arsène Wenger de 23-jarige Costa Ricaan weer eens op.

Campbell hield Theo Walcott daarmee op de bank en beloonde dat vertrouwen na een kwartier met een doelpunt. Hij werd door Alexis Sánchez de diepte ingestuurd en gleed het wippertje van de Chileen vanaf de linkerkant in de verre hoek. Het betekende pas zijn derde doelpunt in veertien Premier League-optredens. Die voorsprong werd echter nog voor rust weggepoetst door The Swans. Wayne Routledge liet doelman Petr Cech in de 32ste minuut kansloos met een laag schot in de rechterhoek: 1-1.

Puntenverlies
Swansea-captain Ashley Williams vergrootte het leed van The Gunners een kwartier voor tijd, toen hij attent handelde bij een vrije trap die in de doelmond bleef hangen. De 31-jarige verdediger tikte van dichtbij de 1-2 binnen en bezorgde Arsenal daarmee duur puntenverlies. De ploeg liet namelijk na in te lopen op de lijstaanvoerder en kon door de nederlaag ook niet profiteren van de verliespartij van nummer twee en stadgenoot Tottenham Hotspur.

Daardoor blijft Arsenal derde, met zes punten achterstand op Leicester City en een gat van drie punten naar Tottenham. Die ploeg komt de selectie van Wenger komende zaterdag tegen, als de stadsderby en kraker op het programma staat. Swansea City komt door de pas zevende overwinning van dit Premier League-seizoen op dertig punten. Dat is goed voor de zestiende plaats. Het gat naar de degradatiezone is daardoor nu vergroot naar zes punten.