Maher verliest met Jong PSV, krankzinnig duel in Emmen

Adam Maher heeft met Jong PSV op bezoek bij Achilles '29 een nederlaag geleden. Het noodlijdende Fortuna Sittard kon de financiële zorgen voor even vergeten door een zege op FC Oss. FC Eindhoven is de nieuwe nummer drie door een nipte zege op Telstar, NAC Breda werd immers gepasseerd door de formatie van Mitchell van der Gaag. In Emmen werden de fans met in totaal elf goals niet teleurgesteld.

Achilles '29 - Jong PSV 3-2
Maher komt in de hoofdmacht van PSV niet meer aan bod en had daarom coach Phillip Cocu gevraagd of hij in de beloftenploeg mocht aantreden. Daarom was hij net als Simon Poulsen basisspeler in het duel van vanavond. Een zege leverde het de Eindhovenaren niet op.

Na veertien minuten opende Omid Popalzay de score voor de thuisploeg. Maher stond vervolgens nog wel aan de basis van de gelijkmaker. Na een fraaie dribbel viel de bal uiteindelijk weer voor zijn voeten en kon Sam Lammers na terugleggen van de middenvelder raak schieten: 1-1.

Uiteindelijk won Achilles omdat Freek Toone nog voor rust de 2-1 maakte en Mehmet Dingil na een klein uur de 3-1 binnengleed. De 3-2 van Andrija Lukovic kwam te laat, waardoor Achilles de Eindhovenaren op de ranglijst zelfs passeert. Beide ploegen zijn middenmoter. Maher speelde de wedstrijd bij Jong PSV uit.

Fortuna Sittard - FC Oss 3-0
Even ging het vanavond in Sittard niet om het financiële noodweer waarin de club verkeert. Lars Hutten zorgde immers eigenhandig voor een lichtpuntje. Hij opende na een half uur de score en na ruim een uur zette hij goed door om vervolgens knap binnen te schieten. Die 2-0 voorsprong werd in de slotfase nog uitgebreid toen Hutten Jens van Son de eindstand liet bepalen, waardoor Fortuna drie punten bij kan schrijven en nu de focus weer kan op de reddingsoperatie. Door de zege wisselen Fortuna en Oss van plek en zijn de Limburgers de nummer zestien, een plek boven de tegenstander van vandaag. De komende week moet uitwijzen of dit de laatste wedstrijd van Fortuna was.

FC Eindhoven – Telstar 2-1
Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers na een uur spelen op voorsprong. Na de nodige gemiste kansen van de thuisploeg was het Tarik Tissoudali, die vrijdag werd uitgeroepen tot Beste Speler van de derde periode in de Jupiler League, die volop profiteerde van een fout van Thomas Horsten. Zijn te korte terugspeelbal werd door de winnaar van de Bronzen Stier binnengewerkt. Uiteindelijk toonde Eindhoven veerkracht. Uit hoekschoppen kopten eerst Anthony van den Hurk – al drie minuten na de 0-1 – en later Chiro N'Toko raak. Daardoor is Eindhoven de nieuwe nummer drie. NAC verloor immers van VVV-Venlo. Telstar is nog steeds middenmoter.

FC Emmen - Almere City FC 5-6
Het meest spectaculaire duel van vanavond werd afgewerkt in Emmen. Beide ploegen scoorden er in het krankzinnige duel lustig op los en kregen allebei een rode kaart. Namens de gasten waren Ricardo Kip (goals in de 9de, 42ste en 68ste minuut) en Pelle van Amersfoort (46ste en 51ste minuut) behoorlijk trefzeker, maar groeide Soufyan Ahannach uit tot matchwinner. Zijn 5-6 in de ultieme slotfase brak het verzet van de veerkrachtige thuisploeg.

Eerst werd het openingsdoelpunt van Kip immers in een 2-1 voorsprong omgezet door twee goals van Marnix Kolder. Dat Kaj Ramsteijn voorafgaand aan de 1-1 (een penalty) een rode kaart kreeg, hielp daarbij. Nog voor rust moest ook Emmen verder met tien man door een rode kaart voor Jens Jurn Streutker, waarop Kip voor de 2-2 tekende.

Kort na rust leek Van Amersfoort met zijn twee goals, de 2-3 en 2-4, voor de beslissing te zorgen, maar door de 3-4 van Raymond Gyasi bleef het spannend. Nadat Kip de marge nogmaals op twee had gebracht, richtte de thuisploeg zich door late goals van Erixon Danso en Boy Deul nog maar eens op. Een punt leverde dat niet op omdat Ahannach de bal in de 92ste minuut wel heel gelukkig binnenliep. Emmen is na vanavond vijfde en Almere City is zeventiende.

RKC Waalwijk – Helmond Sport 2-2
De Waalwijkse hekkensluiter leek vanavond op weg naar (pas) de vijfde overwinning van het seizoen. In de Brabantse derby scoorde Jordy Thomassen immers twee keer. Tussen zijn twee goals had Gillian Justiana voor de 1-1 gezorgd. Omdat Gévero Markiet in de 86ste minuut ook nog trefzeker was namens Helmond werd het 2-2. Fortuna is daardoor nog altijd afgetekend laatste. Helmond Sport, waar trainer Jan van Dijk afgelopen week opstapte, is dertiende.