Magistrale Vormer zet unieke prestatie neer in België

Ruud Vormer (34) heeft zaterdagmiddag een unieke prestatie neergezet in de Belgische Pro League. De Nederlandse routinier eiste de hoofdrol op in de eclatante 1-5 zege van Zulte Waregem op AS Eupen.

AS Eupen
AS Eupen
1 - 5
Zulte Waregem

De laatste zege van Zulte Waregem dateerde van 18 januari, daarna werd er elf competitieduels op rij niet gewonnen. In Eupen kenden de bezoekers echter een vliegende start: Karol Fila werkte de 0-1 binnen uit een vrije trap van Vormer. In de 28ste minuut werd er opnieuw gescoord uit een vrije trap van Vormer, ditmaal legde Alioune Ndour de bal terug en Zinho Gano haalde de trekker over: 0-2.

In de slotfase van de tweede helft gaf Vormer vervolgens zijn tweede én derde assist. In beide gevallen was Gano de afmaker. De Belgische spits had zo al voor rust een hattrick te pakken. Vormer werd zo de eerste speler in vijf jaar tijd die drie assists in één helft afleverde. De Nederlander bracht zijn totaal bovendien naar tachtig beslissende passes in de Belgische competitie.

Tien minuten voor tijd zorgde Vormer zelf voor het slotakkoord van de wedstrijd. Hij rondde een snelle aanval af met een subtiel wippertje: 1-5. Zo was hij bij alle vijf de treffers betrokken. Voor Zulte Waregem was het de grootste zege van het seizoen, belangrijker is dat de achterstand op Eupen verkleind wordt van vier punten naar één punt.