Maffiamaatje Quagliarella, Kolo corrigeert Yaya

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Maffiamaatje Quagliarella, Kolo corrigeert Yaya

'De president van Napoli heeft me op straat gezet wegens brieven waarin stond dat ik banden had met de maffia. Ik zou bij drugsfeestjes zijn geweest van de familie Camorra.'
• Torino-aanvaller Fabio Quagliarella gaf als getuige in een rechtszaak de ware reden voor zijn vertrek bij Napoli. Een politieagent zag in hem een maffiamaatje en bestookte de clubs waar Quagliarella speelde en de nu 32-jarige aanvaller zelf met brieven. Het is niet de eerste voetballer die in verband wordt gebracht met de maffia. Laatst kwamen Fabrizio Miccoli en Vincenzo Iaquinta al in soortgelijke problemen door dergelijke geruchten.

Alfredo Hawit (64) is een van de 39 verdachten in het enorme omkoopschandaal van de FIFA, maar het enige waar deze voormalig vice-president van de wereldvoetbalbond zich druk om lijkt te maken is zijn vet-arme dieet. De Hondurees bracht geruime tijd door in zijn Zwitserse cel, maar moest daar volgens zijn advocaat leven op cornflakes met honing en was daar verbolgen over. (The Daily Mail)

'Ik heb geen klagen over Hakim. Ik vind dat hij goed traint en dat is het belangrijkste.'
Hakim Ziyech ontzag weinigen bij FC Twente in zijn interview in de Volkskrant en moest wegens die uitingen zijn aanvoerdersband afstaan. Toch hoopt trainer René Hake dat de Marokkaanse spelverdeler, aangever en clubtopscorer blijft. (FOX Sports)

Felipe Melo is een bijzondere man. Laatst brak de Braziliaan bijna de nek van Lucas Biglia – 'Ik zag hem niet en wilde de gewoon bal wegtrappen' – en nu haalt hij in een interview op het clubkanaal uit naar de criticasters van de gedeelde nummer twee Internazionale. 'Niemand had voorafgaand aan dit seizoen verwacht dat we nu zo hoog zouden staan in de Serie A, maar we staan er toch maar mooi.'

• Yaya Touré haalde onlangs vernietigend hard uit naar de Afrikaanse voetbalfederatie (CAF). Volgens de Manchester City-middenvelder was de bond corrupter dan de FIFA omdat niet hij, maar Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund was verkozen tot Speler van het Jaar van Afrika. 'Vanaf nu denkt Yaya alleen nog maar aan Yaya en moet Afrika zichzelf maar redden. Je moet je nooit te druk maken om Afrika, want Afrika laat je altijd in de steek', voegde Touré eraan toe. De woorden maakten veel los. Vandaag stelde niemand minder dan broer Kolo Touré dat de tirade niet zo handig was.

'Er zijn dingen gezegd, die niet gezegd hadden hoeven te worden', zo reageerde de Liverpool-verdediger. 'Ik heb hem nog niet gesproken, dus wellicht is hij nu ook boos op mij. Ik zal hem maar moeten leren beter voor de dag te komen', zo liet Kolo optekenen in The Guardian. 'Yaya is een goede speler, maar er zijn heel goede voetballers die nogal een eigen wil en mening hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan Eric Cantona. Bovendien is Yaya een winnaar. En als hij dan niet wint, kan het een beetje crazy worden. Ik vind overigens ook dat hij verdiende te winnen.'

Mesut Özil bracht in 2015 menig voetballiefhebber in vervoering en heeft daar nu ook vanuit Duitsland de erkenning voor gekregen. De Arsenal-middenvelder versloeg onder andere Thomas Müller van Bayern München in de strijd om de eretitel Duits voetballer van Jaar, die hij voor de vierde keer in de laatste vijf jaar won. De middenvelder kreeg op de website van de voetbalbond 46 procent van de stemmen.

• Het relletje tussen Neil Custis van The Sun en Manchester United-manager Louis van Gaal kreeg nog een vervolg. Na de persconferentie na het 3-3 gelijkspel bij Newcastle United noemde de Nederlandse manager, die baalde van de kritiek op zijn aanvoerder, Custis bij het verlaten van de zaal 'that fat man'. Het doelwit reageerde in The Sun vervolgens geprikkeld. 'Je hebt gelijk Louis, ik ben dik. Ik heb een knieoperatie achter de rug en kan daardoor al maanden niet trainen. Daardoor ben ik flink aangekomen. Maar ik ga er in de maanden januari en februari op letten en een personal trainer aanstellen. Ik kan dus wel mijn eigen fouten toegeven. Er zijn mensen die dat niet kunnen', besloot hij  met een sneer naar Van Gaal, die met Man Utd teleurstellend presteert. Bekijk onderstaand de aanleiding nog eens.

'Vermaelen is van wereldklasse.'
• Thomas Vermaelen werd de voorbije jaren geplaagd door blessureleed, maar de Belg is volgens Barcelona-trainer Luis Enrique bezig met het inlossen van zijn belofte. Dit seizoen staat de voormalige verdediger van RKC Waalwijk en Ajax al op dertien officiële optreden en daarin heeft hij volgens de coach van de Catalaanse grootmacht een uitstekende indruk achtergelaten.

Ronaldinho verzamelde in het verleden aan de lopende band trofeeën, maar is nu blij met zijn tien miljoen volgers op Instagram. Om dat heuglijke feit te vieren keek hij eens terug op zijn rijke verleden.

Lionel Messi mag dan het imago van een ideale schoonzoon hebben, Álvaro Gonzalez merkte tijdens het bekerduel tussen Barcelona en Espanyol dat ook de Argentijnse wereldster wel eens van zich afbeet. Nadat hij in woord en gebaar duidelijk had gemaakt dat Messi maar een klein mannetje was, reageerde de Barcelona-vedette met de dodelijke woorden 'en jij heel slecht…'. Direct na die opmerking konden de twee alweer met elkaar lachen en ook na afloop stelde Gonzalez in de Spaanse media dat dit soort akkefietjes bij de Catalaanse derby horen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.