Maduro: 'Oók bij Valencia was de band met Emery goed'

Sevilla speelt woensdagavond voor eigen publiek de lastige returnwedstrijd om de Copa del Rey tegen Real Zaragoza. Voor het bereiken van de halve finale is het maken van een doelpunt noodzaak voor de Andalusische formatie, aangezien tijdens het heenduel géén goals vielen.

Maduro: 'Oók bij Valencia was de band met Emery goed'

Hedwiges Maduro stond in de basis tijdens die wedstrijd, dat het debuut van Unai Emery als Sevilla-hoofdtrainer betekende. Dat de Nederlander óók afgelopen zaterdag tijdens het competitieduel bij Getafe (1-1) mocht starten van zijn vroegere coach bij Valencia, ervaart hij als positief maar niet eens zeer verrassend.

'Bij Valencia was mijn band met Emery de afgelopen jaren altijd erg goed', verhaalt Maduro in gesprek met Voetbal International. En dat terwijl de achttienvoudig Oranje-international onder de oefenmeester lang niet altijd op een vaste plaats kon rekenen.

'Toch was hij supertevreden. Geregeld waren er mogelijkheden om over te stappen naar een club waar ik verzekerd was van speeltijd, zoals Espanyol. Maar Valencia heeft dit altijd tegengehouden, daaruit kun je afleiden dat Emery me toch belangrijk vond. Afgelopen zomer wilde hij me zelfs meenemen naar zijn nieuwe club, Spartak Moskou. In Spanje vonden ze dat verrassend, maar ik wist hoe Emery over me dacht.'

De laatste duels bij Sevilla onder diens voorganger Míchel keek Maduro toe vanaf de reservebank. Door een enkelblessure had zijn vervanger Geoffrey Kondogbia de rol van verdedigende middenvelder naar behoren ingevuld. Tegen Getafe fungeerde de jonge Fransman als wisselspeler.

Bij Real Zaragoza ontbreekt tijdens het bekerduel van woensdagavond Glenn Loovens. De voormalig Feyenoord-verdediger viel afgelopen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Real Valladolid (2-0 verlies) geblesseerd uit. (Vincent Okker)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen