Real Betis en Athetic de Bilbao delen de punten in Sevilla

Real Betis is in 2013 nog steeds ongeslagen. De club uit Sevilla won eerder dit jaar van Real Zaragoza (2-1) en Levante (2-0), maar kwam maandag in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het dit seizoen zo tegenvallende Athletic de Bilbao.

De competitiewedstrijd begon goed voor de groen-witten, die al na twee minuten de score openden via Ruben Castro. De middenvelder maakte alweer zijn twaalfde treffer van het seizoen. Ondanks de flitsende start verspeelden de Andalusiërs uiteindelijk toch de winst.

Vlak voor rust bepaalde Aritz Adúriz op aangeven van Ander Herrera de eindstand. Voor de Spaanse aanvaller betekende dit, net als voor Castro, zijn twaalfde doelpunt van deze voetbaljaargang namens Bilbao, waar Fernando Llorente de hele wedstrijd op de bank zat.

Bilbao staat mede door dit behaalde punt op een teleurstellende veertiende plaats met 22 punten uit twintig wedstrijden. Real Betis bezet met 35 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden een keurige vijfde plaats in de Spaanse Primera División.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.