Maduro legt uit wat bij hekkensluiter Ajax hoop geeft voor de toekomst

Na een (volgende) harde nederlaag in de Eredivisie klampt Ajax zich vast aan de sterke eerste helft die het speelde tegen PSV. Interim-trainer Hedwiges Maduro sprak na de wedstrijd.

PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

De coach verscheen na de 5-2 nederlaag in Eindhoven voor de camera van ESPN. Met een kleine glimlach kon hij praten over de eerste 45 minuten van zijn ploeg. 'Ik heb genoten van de eerste helft, waarin we heel veel kansen creëren uit bij de nummer één van de competitie. We hadden met een grotere marge de rust in moeten gaan. Dan speel je een slechte helft en komt er vermoeidheid aan te pas. Maar je geeft de goals te makkelijk weg', concludeert de coach die het tijdelijk overnam van de ontslagen Maurice Steijn.

Maduro legt uit waar hij de nadruk op legde in deze week als interim-coach. 'Aan de bal wilden we een stap maken. In het opbouwen, de bal er doorheen willen spelen, de vrije man zoeken op het middenveld. Dat ging een paar keer heel goed. Daar hebben we op getraind en daar moeten we verder aan werken. Zulk soort aanvallen geven hoop voor de toekomst', doelt Maduro op de aanvallen die leidden tot grote kansen voor Brian Brobbey en Kristian Hlynsson.

De tweede helft zakte Ajax door het ijs. 'PSV bracht lopers met Saibari en Til, daar hebben we het hele seizoen al moeilijk mee. Dat moeten we verbeteren', analyseerde Maduro. Toch vindt hij ook dat het element pech een rol speelde. 'Hoe de gelijkmaker valt, de rebound net voor de voeten van Luuk de Jong, de 3-2 was net geen buitenspel. Het valt allemaal net niet goed voor ons. Uiteindelijk waren zij beter in de tweede helft, wij in de eerste helft.'

'Het vertrouwen ontbreekt ook', weet Maduro. 'We spelen heel goed, iedereen komt met een goed gevoel in de kleedkamer. Maar de marge is maar één... Je weet dat PSV dan gaat komen en dan valt alles goed voor PSV. Dan moet je mentaal heel sterk zijn om daar doorheen te komen, in die fase zijn we nog niet. Ik denk dat we een resultaat nodig hebben. We moeten vooral kijken naar de dingen die we wel goed hebben gedaan. Je gaat uiteindelijk weer punten pakken en dan komt de spirit vanzelf. Die stand blijft niet zo. We lopen wedstrijden achter, dus het beeld is vertekenend. We gaan verder op die eerste helft. Als we dat doen gaan we punten pakken en stijgen we weer op de ranglijst.'