Brobbey prijst strijdplan Maduro en trekt zich gemiste kans erg aan

Brian Brobbey denkt dat Ajax moed kan putten uit het optreden in de eerste helft tegen PSV. De aanvaller kwam voor rust tot scoren, maar verkwanselde ook een enorme mogelijkheid en trekt zich dat aan.

PSV
PSV
5 - 2
Ajax
Ajax

'Als ik die kans afmaak, was het een andere wedstrijd geworden', aldus een schuldbewuste Brobbey na de 5-2 nederlaag voor de camera van ESPN. 'In de eerste helft speelden we fantastisch. Daarna gaven we de goals weg tegen een heel sterk PSV.'

Voor rust maakte Ajax het PSV lastig met loopacties. 'Hedwiges Maduro en Dave Vos hadden een goed plan gemaakt voor wat we moesten doen in balbezit. Tegen Brighton & Hove Albion gingen we nooit diep en we wisten dat PSV ver naar voren speelde.'

Na de hervatting stortte Ajax helemaal in, waardoor het naar de laatste plaats in de Eredivisie zakte. 'We moesten ons vasthouden aan de eerste helft en we zullen blijven strijden.'