Maakt Roda JC op Kasteel einde aan horrorreeks?

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. De laatste wedstrijd voor het interlandreces gaat tussen Sparta Rotterdam en Roda JC Kerkrade.

Maakt Roda JC op Kasteel einde aan horrorreeks?
 
Speelronde7
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterDanny Makkelie

• Sparta Rotterdam pakte in de eerste zes speelrondes slechts vijf punten, maar dat zijn er nog altijd vijf meer dan Roda JC Kerkrade. De Limburgers hadden voorafgaand aan deze speelronde ook nog eens de meeste tegengoals (zestien).

• Voor de 41ste keer alweer is Het Kasteel het decor van een Eredivisie-uitgave van Sparta Rotterdam - Roda JC Kerkrade. De balans is in het voordeel van de thuisploeg met zestien zeges, vijftien gelijke spelen en tien nederlagen.

• Sparta Rotterdam (vier goals) en Roda JC (vijf treffers) is de confrontatie tussen de twee teams die het minste aantal doelpunten maakten dit seizoen. Ook ADO Den Haag stond voorafgaand aan deze speelronde op vijf doelpunten.

Samenvatting ADO Den Haag - Sparta Rotterdam

• In de voorbije twee Eredivisie-duels – met AZ (0-2) en ADO Den Haag (1-0) – bleef Sparta verstoken van een doelpunt. In het voorjaar van 2007 stonden de Rotterdammers voor het laatst drie competitiewedstrijden op rij droog.

• Sparta Rotterdam-coach Alex Pastoor gunde dit seizoen al 1.643 speelminuten aan tieners, minimaal 354 minuten meer dan al zijn collega's in de eerste zes speelrondes deden.

• Inclusief vorig seizoen ging Roda JC Kerkrade in zijn laatste zeven Eredivisie-wedstrijden onderuit, hetgeen neerkomt op een negatief clubrecord. De laatste ploeg die een nog zwakkere serie neerzette, was FC Dordrecht in de jaargang 2014/15 (negen verliesbeurten op rij).

Samenvatting Heracles Almelo - Roda JC Kerkrade

Robert Molenaar kan in de voetsporen treden van Mircea Petescu, die in 1977 in dienst van Telstar de eerste trainer was die zijn eerste zeven Eredivisie-duels verloor.

De laatste vijf edities van Sparta Rotterdam - Roda JC Kerkrade:

SeizoenUitslag
2006/072-2
2007/084-1
2008/092-2
2009/101-2
2016/172-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.