Lyrische kranten zien weer Scudetto-kansen door nieuw elan bij Juve

Reacties

Aan de hand van topaankoop Dusan Vlahovic versloeg Juventus zondagavond Hellas Verona. De Italiaanse kranten waren na afloop lyrisch over de impact van de nieuwe spits, die een klein kwartier nodig had om zijn rekening in Turijn te openen. Ook de andere aanwinst, Denis Zakaria, scoorde meteen. Desondanks verwacht trainer Massimiliano Allegri geen prominente rol van zijn ploeg in de strijd om de Scudetto.

Lyrische kranten zien weer Scudetto-kansen door nieuw elan bij Juve
Juventus
Juventus
2 - 0
Hellas Verona
Hellas Verona

La Gazzetta Dello Sport sierde de voorpagina volledig met een juichende Vlahovic. De spits werd voor ruim tachtig miljoen euro overgenomen van Fiorentina en luisterde zijn debuut op met zijn achttiende treffer van het seizoen. 'Het nieuwe Juve staat al op de vierde plaats. Vlahovic scoorde al na dertien minuten en schoot zijn team van start', schreef de toonaangevende sportkrant over het nieuwe elan in de Turijnse ploeg.

Dat Juventus drie punten inliep op koploper Inter was voor de krant reden om de kansen in de titelstrijd eens te belichten. Vooralsnog zijn het echter Inter, Napoli en AC Milan die elkaar - met een verschil van één punt - bevechten. Dat ziet ook Allegri: 'Het is te laat voor de Scudetto.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Corriere dello Sport had ook de voorpagina bezet met de juichende spelers van Juventus. Het kopte met 'Nieuwe Krachtbronnen', doelend op de doelpuntenmakers die beiden debuteerden. 'Met Vlahovic en Zakaria herontdekt Allegri zijn team en de Champions League-zone', schrijft het medium over de ploeg die op de ranglijst over Atalanta Bergamo wist te klimmen. Die positie geeft recht op een startbewijs aan de voorronde van de Champions League.

Wie zeker toekomst ziet in een kampioenschap voor Juventus is Tuttosport. Vlahovic en Zakaria vullen samen de voorpagina. 'Juve, jij bent er ook', doelt de krant met een grote kop op teruggekeerde titelkansen. 'Vlahovic en Zakaria lanceren de Bianconeri opnieuw in de Scudetto-race. De winteraankopen waren gelijk op afspraak, halen Verona neer en duwen Allegri naar de vierde plaats.'

Juventus staat na de zege van afgelopen zondag op de vierde plaats, maar heeft nog altijd elf verliespunten meer dan koploper Inter. Daarbij heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan Atalanta Bergamo, dat vijfde staat en volgt op twee punten. Donderdag speelt de Oude Dame thuis tegen Sassuolo. Zondag gaat het op bezoek bij concurrrent Atalanta.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.