'Lyon zwicht toch voor Newcaste-miljoenen en wil zelf ook nog zaken doen'

Reacties

Olympique Lyonnais ontkende eerder nog stellig dat het met Newcastle United in onderhandeling was over de transfer van Bruno Guimarães, maar Franse media melden nu toch dat een akkoord in de maak is. En een deel van die transfersom is de club van Peter Bosz van plan meteen weer uit te geven.

'Lyon zwicht toch voor Newcaste-miljoenen en wil zelf ook nog zaken doen'
© Pro Shots

Volgens Franse media als RMC Sport en L'Equipe heeft Lyon namelijk zijn pijlen gericht op Romain Faivre. Nu er miljoenen op komst lijken uit Newcastle wil de club van Bosz nog voor de deadline van maandagavond zaken doen met Stade Brest, de club waar de 23-jarige aanvallende middenvelder contract staat. Waarschijnlijk moet de Franse jeugdinternational met Algerijnse roots, die in de zomer al dicht bij een transfer naar AC Milan was, zo'n dertien miljoen euro kosten.

Het is beduidend minder dan wat Newcastle volgens L'Equipe voor Bruno Guimarães gaat betalen. De Franse sportkrant meldde deze donderdag dat Lyon circa 42 miljoen euro zal ontvangen voor de Braziliaanse middenvelder plus ook nog eens tien miljoen euro aan bonussen. Tegen zulke bedragen kon ook Lyon geen nee zeggen. Bruno Guimarães zou vrijdag in Belo Horizonte, waar hij op dit moment met de nationale ploeg van Brazilië is, de medische keuring ondergaan.

Daarmee is het wat transferzaken betreft nog niet klaar bij Lyon. Volgens berichten uit Portugal gaat spits Islam Slimani nog op huurbasis vertrekken naar zijn oude club Sporting Portugal. Eerder nam Lyon al afscheid van Marcelo. Het contract van de voormalige verdediger van PSV werd ontbonden, nadat hij tijdens de eerste seizoenshelft al was teruggezet naar het tweede elftal. De 34-jarige Braziliaan staat nu op het punt te tekenen voor het tegen degradatie vechtende Girondins Bordeaux.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.