Lyon verhoogt druk op Arsenal: 65 miljoen voor Lacazette

Reacties

Alexandre Lacazette wil deze zomer vertrekken bij Olympique Lyon, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Voorzitter Jean-Michel Aulas heeft zaterdagavond zijn vraagprijs genoemd voor de 26-jarige clubtopscorer, die in de belangstelling staat van Arsenal, en die liegt er niet om.

Lyon verhoogt druk op Arsenal: 65 miljoen voor Lacazette

Lacazette wordt al jaren in verband gebracht met een transfer naar een Europese topclub, maar telkens lukte het Aulas zijn sterspeler te behouden. Ook deze zomer is de uitgesproken preses vastberaden de Frans international niet zomaar te laten gaan. Onlangs deed hij een bod van Arsenal af als 'een aardige aanbieding'. Er zal heel wat moeten gebeuren wil Lyon zijn topschutter laten gaan.

'Het is niet mijn intentie om Alexandre snel te verkopen', vertelde Aulas tegen L'Equipe. 'Er is altijd nog de wens van Atlético Madrid om hem op 1 januari te halen. Iedereen weet dat Atlético 53 miljoen euro plus 12 miljoen bonus heeft geboden. Dat is 65 miljoen. Ook de bazen van Arsenal zijn goed geïnformeerd. Ze weten dat ze een dergelijk bedrag moeten bieden.'

Voorzitter Jean-Michel Aulas tijdens de presentatie van Memphis Depay, die deze zomer gezelschap krijgt van Bertrand Traoré.
Voorzitter Jean-Michel Aulas tijdens de presentatie van Memphis Depay, die deze zomer gezelschap krijgt van Bertrand Traoré.

Aulas heeft zich in het verleden al meerdere malen bewezen als een goede onderhandelaar op de transfermarkt en verkocht eerder deze zomer middenvelder Corentin Tolisso voor een clubrecord van 41,5 miljoen euro aan Bayern München. De excentrieke clubbaas vindt het niet meer dan logisch dat daar in het geval van Lacazette nog ruim twintig miljoen bovenop komt.

'Dat is tegenwoordig de prijs die je betaalt voor een speler die elk jaar tussen de 25 en 30 goals maakt en soms zelfs meer', aldus Aulas, die niet uitsluit dat Lacazette nog een half jaar blijft. 'Ik luister ook naar wat Alexandre zegt. Ik heb eerlijk gezegd helemaal niet gedacht aan Arsenal, omdat ik dacht dat Alexandre zou blijven na het mislukken van de deal met Atlético Madrid.'

De Madrilenen mogen door het transferverbod van de FIFA deze zomer nog geen spelers aantrekken, waardoor ook een eventuele terugkeer van de bij Chelsea overbodig verklaarde Diego Costa pas in de winter mogelijk is. Arsenal mag wel gewoon spelers aantrekken en had volgens Franse media vijftig miljoen euro geboden, drie miljoen meer dan recordaankoop Mesut Özil in 2013 kostte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.