Forse transfersom brengt Traoré na jaar Ajax bij Lyon

Reacties

Bertrand Traoré vervolgt zijn carrière bij Olympique Lyon. De aanvaller komt voor een bedrag van naar verluidt negentien miljoen euro over van Chelsea, dat hem vorig seizoen verhuurde aan Ajax.

Forse transfersom brengt Traoré na jaar Ajax bij Lyon

De 21-jarige Traoré kwam in dienst van Ajax, waar hij voornamelijk als rechtsbuiten speelde, tot negen doelpunten in 24 competitiewedstrijden. In de Europa League, waarin hij vier keer scoorde, schakelde Traoré Olympique Lyon met de Amsterdammers nog uit in de halve finale.

Ajax had geen optie tot koop op de international van Burkina Faso, die bij Chelsea echter overbodig was. Meerdere clubs uit Engeland en andere landen meldden zich voor de aanvaller. Olympique Lyon trekt nu aan het langste eind, waardoor Traoré ploeggenoot wordt van onder anderen Memphis Depay.

Lyon was door het vertrek van Mathieu Valbuena naar Fenerbahçe op zoek naar aanvallende versterking, zeker omdat ook Alexandre Lacazette de club zo goed als zeker verlaat. Arsenal heeft op dit moment de beste papieren voor de komst van de Franse spits, liet de president van Lyon eerder al weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.