Lyon-spelmaker Fekir maakt opvallende move naar Spanje

Reacties

Nabil Fekir vervolgt zijn carrière bij Real Betis. De 26-jarige spelmaker komt voor een kleine twintig miljoen euro over van Olympique Lyon, waar hij de laatste acht seizoenen onder contract stond.

Lyon-spelmaker Fekir maakt opvallende move naar Spanje

Fekir was de laatste jaren de aanvoerder van Lyon. In totaal speelde hij 193 officiële duels voor de Franse topclub, daarin kwam hij tot 69 doelpunten. Met name in het seizoen 2017/18 had hij het op zijn heupen en verdiende hij bijna een toptransfer naar Liverpool. De Premier League-club had een vermogen over voor Fekir, maar de transfer ketste uiteindelijk af. Nu telt Betis 19,75 miljoen euro neer, dat door bonussen met nog eens tien miljoen kan oplopen. Bovendien heeft Lyon een doorverkooppercentage van twintig procent.

De afgelopen jaargang verliep minder succesvol voor Fekir, wiens contract bij Lyon nog tot medio 2020 doorliep. Les Gones besloten daarom dat het moment was aangebroken om de linkspoot te verkopen. Real Betis bleek uiteindelijk het meest doortastend. Die club eindigde het voorbije seizoen als nummer elf van de Primera División, maar maakte wel induk met attractief spel.

Overigens gaat behalve Nabil Fekir, ook Yassin Fekir naar Betis. De 22-jarige middenvelder is het jongere broertje van Nabil en maakte het afgelopen seizoen zijn debuut bij Olympique Lyon. Bij de transfer van Yassin Fekir heeft Lyon een doorverkooppercentage van liefst vijftig procent bedongen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Betis
Meer over Real Betis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.